Credits: ABCCredits: ABC

Scandal: seizoen 3

door • 22/04/2014 • RecensiesReacties staat uit voor Scandal: seizoen 3721

Cast Kerry Washington, Columbus Short, Jeff Perry, Katie Lowes, Guillermo Díaz, Tony Goldwyn, Scott Foley en Darby Stanchfield
Genre Politiek drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 18
Zender ABC (Amerika) en NET 5 (Nederland)
Awards Drie Image Awards, een SAG Award-nominatie en een Golden Globe-nominatie

Plot
 Samen met haar gladiatoren helpt Olivia Pope (Kerry Washington) Washtingtons grootste schandalen na drie jaar nog steeds moeiteloos uit de weg. Ondertussen ontdekken James (Dan Bucatinsky) en David (Joshua Malina) een groot schandaal, voert president Fitz (Tony Goldwyn) campagne voor een tweede termijn, wordt Papa Pope vervangen als ‘command’ en  gaat Quinn (Katie Lowes) aan de slag bij B613.

Memorable quote Olivia: “It’s me. I’m the thing that needs to be fixed, I’m the thing that needs to be handled. I’m the scandal. And the best way to deal with a scandal, is to shut it down.”

Opvallend Kerry Washington liet begin dit jaar weten dat ze zwanger is van haar eerste kindje. Dat was de reden voor dit kortere seizoen, maar zorgde tijdens de overgebleven afleveringen ook voor een aantal creatieve shots. We zagen Olivia dit seizoen bijvoorbeeld opvallend vaak met een lamp, of andere bijzondere voorwerpen, voor haar buik staan.

Hoe zit het in elkaar? Scandal wisselt af tussen op zichzelf staande schandalen die Olivia en haar gladiators oplossen en de verhalen vanuit het Witte Huis. Dit seizoen gaat Olivia toch weer voor President Fitz werken, als campagnemanager voor de komende verkiezingen. Dit maakt de link met het Witte Huis weer een stuk directer.

Waarom wel? Scandal is ongelooflijk verrassend. Net wanneer we denken dat het echt niet gekker kan, gebeurt er weer iets waardoor we verbijsterd naar ons scherm zitten te kijken. De serie is een van de meesterwerkjes van Shonda Rhimes (het brein achter Grey’s Anatomy), heeft cliffhanger na cliffhanger en verveelt nooit. Kerry is perfect in haar rol als Olivia Pope, maar de rest van de cast doet zeker niet voor haar onder. Vooral de toevoeging van de kinderen van Mellie en Fitz, Olivia’s moeder en de geschiedenis van Mellie maakten dit seizoen erg interessant.

Waarom niet? Ondanks dat we nog altijd genieten van een hoop onverwachte plottwists, zijn er ook een aantal dingen die nu wel erg langdradig beginnen te worden. Huck is nog steeds behoorlijk messed up, en daar zouden we nu toch wel graag wat vooruitgang in willen zien. De keuze voor Quinn om voor B613 te gaan werken snappen we nog steeds niet helemaal en Olivia’s haat/liefdeverhouding met Fitz begint ons nu langzaamaan een beetje te irriteren.

Blijven kijken? Geen twijfel over mogelijk. De finale zat dit keer niet eens vol met spannende cliffhangers, maar dat heeft een serie als deze eigenlijk ook niet nodig.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.