Credits: Marlijn Weerdenburg / SBSCredits: Marlijn Weerdenburg / SBS

SBS begint vanavond met Danni Lowinski

door • 20/03/2013 • NieuwsReacties (0)454

Vanaf vanavond is er een nieuwe komische dramaserie te zien op SBS6; Danni Lowinski. Een feel good-serie met een flinke dosis humor.

Danni Lowinski is een kapster van begin dertig die naast haar werk een opleiding tot advocaat succesvol heeft afgerond. Alleen voldoet Danni allesbehalve aan het stereotype beeld van een advocate. Door haar nogal volkse looks en brutale mond raakt ze dan ook niet aan de bak bij de grote advocatenkantoren. Daarom besluit ze een eigen ‘praktijk’ te beginnen midden in een winkelcentrum. Ze verleent de gewone man juridische bijstand voor slechts één euro per minuut. En dat concept blijkt verrassend goed aan te slaan.

Actrice Marlijn Weerdenburg vertolkt de hoofdrol van Danni Lowinski, een enthousiaste en intelligente jonge vrouw. Ze haalt zich regelmatig problemen op de hals, wat leidt tot komische situaties. Zo trekt ze zich sommige zaken te persoonlijk aan en komen haar impulsieve acties haar soms duur te staan. Ondanks dat is ze vastberaden om de zwakkeren in de maatschappij bij te staan.

Danni Lowinski is van oorsprong een succesvolle Duitse serie, die ook in België aansloeg. Inmiddels heeft zelfs het Amerikaanse CBS grote interesse getoond. De Nederlandse versie wordt geproduceerd door Talpa Fictie onder de creatieve leiding van Will Koopman. De vertaling en bewerking zijn in handen van Elle van Rijn. Rollen zijn, naast Marlijn Weerdenburg, weggelegd voor Frederik Brom, Christopher Parren, Gürkan KüÇüksentürk, Nyncke Beekhuyzen en Michiel Romeyn.

Danni Lowinski is vanaf vanavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.