Credits: NBCCredits: NBC

Save Me: pilot

door • 03/06/2013 • RecensiesReacties (0)243

Cast Anne Heche, Madison Davenport, Alexandra Breckenridge, Heather Burns, Joy Osmanski en Michael Landes
Genre Komedie
Speelduur 21 minuten
Première 23 mei 2013
Zender NBC (Amerika)

Plot Beth Harper (Anne Heche), wiens huwelijk de afgrond in dreigt te storten, komt ’s nachts stomdronken thuis en lijkt te stikken in het eten dat ze op een etiketteloze manier verorbert. De volgende morgen is Beth echter in een manische gemoedstoestand en beweert ze door God te zijn gered. Dat niet alleen, ook staat ze volgens haar vanaf nu in contact met Hem en ziet ze zichzelf als profeet.

Opvallend Komedie wordt vaak als moeilijkste genre bestempeld. Het is dan ook redelijk gewaagd om dit genre dan ook nog eens te koppelen aan spot met God. Wij vragen ons af of Amerika, gelovig als dat volkje is, deze spot met God kan waarderen.

Waarom wel? Een goede vraag verdient een goed antwoord, dat hebben wij echter bij Save Me niet. Hoewel, jongere dames kunnen de hysterie van de serie wellicht wel erg waarderen. Daarnaast vinden wij dat Save Me in ruim 20 minuten de serie wel goed introduceert, we snappen het idee en kennen de rol van de hoofdpersonen al goed. Wij denken dan ook dat de pilot genoeg is om te bepalen of het iets voor jou is, daar zijn ze in geslaagd.

Waarom niet? Wij hebben tijdens het zien van de pilot niet gelachen en missen de chemie tussen elk karakter totaal.  Wij denken dan ook dat Save Me een noodkreet is van NBC.

Blijven kijken? Nee. Voor iemand die van laagdrempelige komedie houdt zijn er veel betere alternatieven, wij raden het dan ook af verder te kijken. 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.