Credits: WGNCredits: WGN

Salem: pilot

door • 22/04/2014 • RecensiesReacties (0)547

Cast Janet Montgomery, Shane West, Seth Gabel, Ashley Madekwe en Xander Berkeley
Genre Historisch drama/ fantasy
Speelduur 52 minuten
Première 20 april 2014
Zender WGN America (Amerika)

Plot John Alden (Shane West) komt na zeven jaar terug naar Salem, waar zijn oude liefde Mary Sibley (Janet Montgomery) inmiddels getrouwd is met de bejaarde stadsleider. Wat John niet weet is dat Mary zwanger van hem was en dat de baby toentertijd weggehaald is door de duivelachtige heks Tituba (Ashley Madekwe). Het duurt niet lang voordat John doorheeft dat er iets helemaal mis is in zijn stad. Toch zorgen zijn liefde voor Mary en zijn trots voor Salem ervoor dat hij besluit terug te vechten tegen de kwaadaardige wezens die de stad verbergt.

Opvallend De gebeurtenissen in Salem zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen uit het 17e eeuwse Salem. Zo is het personage John Alden gebaseerd op de schipper John Alden Jr. Hij was een bekend publiek figuur in zijn tijd, maar werd vooral herinnerd als overlevende van de heksenprocessen in Salem.

Waarom wel? Bijna alles aan Salem is mooi, van de sets tot de acteurs en van het verhaal tot de cameravoering. De serie vertelt een donker en duister, maar intrigerend verhaal over een roerige periode uit de Amerikaanse geschiedenis. Salem heeft een beetje  hetzelfde donkere sfeertje als Game of Thrones, maar is in de pilot nog niet zo heel erg gewelddadig en bloederig. De eerste aflevering geeft een hoop informatie door middel van veel verschillende personages en verhaallijnen, maar houdt ook genoeg verborgen om de nieuwsgierigheid naar het verdere verloop van de serie te behouden. De cast is erg geloofwaardig, de personages lijken in de eerste aflevering al te groeien.

Waarom niet? Als je niet van ongeloofwaardige, duistere dingen houdt, is Salem geen aanrader. Er komen nogal wat rare monsterachtige mensen en wezens voorbij die voor de (on)nodige schrikmomenten zorgen. Dit is geen serie over knappe heksen die leuke trucjes doen, dit is een serie over zwarte magie die op een pijnlijke en bijna smerige manier wordt uitgevoerd.

Blijven kijken? Jazeker! De horrorelementen, de zwarte magie, de spanning tussen John en Mary, de jacht op de heksen en de geheimen van de stad maken de serie interessant. Wij zijn erg benieuwd naar wat Salem nog meer voor ons verborgen houdt.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.