Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Royal Pains: seizoen 1

door • 26/03/2013 • RecensiesReacties (0)393

Cast Mark Feuerstein, Paulo Costanzo, Reshma Shetty, Jill Flint, Campbell Scott, Ezra Miller en Christine Ebersole
Genre Komedie/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender USA Network (Amerika) RTL 5 (Nederland)

Plot Hank Lawson (Mark Feuerstein) is een succesvolle dokter in New York City. Tot de naamgever van een vleugel in zijn ziekenhuis onder zijn verantwoordelijkheid overlijdt. Zijn jongere broer Evan (Paulo Costanzo) sleept hem mee naar een feest in The Hamptons, waar de rijken in de zomer bijkomen van het drukke leven in ’s werelds snelste stad. Daar wordt hij tegen wil en dank dokter-aan-huis bij de immense beach houses. Hij hervindt na een beetje aandringen van zijn assistente Divya (Reshma Shetty) de liefde voor zijn vak en komt dan ook nog eens de lokale arts Jill (Jill Flint) tegen.

Memorabele quote Evan: “HankMed invented discretion, man. We’re just, you know, too discreet to publicize it.”

Opvallend Als Hank en Evan in The Hamptons neerstrijken biedt de Duitse graaf Boris hen onderdak in het gastenverblijf van zijn paleis. Het landgoed uit de serie is in het echt het op één na grootste privéhuis in de Verenigde Staten. Het Oheka Castle werd in het begin van de vorige eeuw gebouwd door de Duitse bankier Otto Hermann Kahn, die de naam creëerde uit de eerste letters van zijn namen.

Hoe zit het in elkaar? Iedere aflevering begint met een aantal jaloersmakende helikopterbeelden van de prachtige stranden in de regio. Ook daarna mogen we door de ogen van Hank meekijken in de lifestyles van the rich and famous. Hij toont zich een idealist, want ook de klusjesmannen, hondenuitlaters en schoonmaaksters krijgen eerste hulp wanneer nodig. De Robin Hood van de geneeskunde komt door het seizoen heen de meest vreemde personen en uiteenlopende ziektes tegen. Een haaienbeet, een meisje met smurfensyndroom, een klaplong midden op zee, van alles komt voorbij. Broer Evan zorgt als accountant van HankMed voor de komische noot.

Waarom wel? Doordat er iedere aflevering weer één of twee nieuwe patiënten worden gepresenteerd, blijft het afwisselend. Daarnaast zijn er enkele goede terugkerende bijrollen. Een jonge Ezra Miller (We Need To Talk About Kevin) toont zijn potentie als de hemofiliepatiënt Tucker Bryant. Miss ‘New Parts’ Newberg (Christine Ebersole) zorgt voor de meest vreemde aflevering van het seizoen door een ‘bark mitzvah’ te geven om de volwassenheid van haar schoothondje te vieren.

Waarom niet? Voor een oord waar de wealthy rich komen om van hun rust te genieten zijn de medische noodgevallen soms wel heel extreem. Heel realistisch komt het niet over. In The Hamptons ontstaan meer tropische ziektes dan in een Soedanees vluchtelingenkamp. Erg veel diepgang kent de serie ook niet. Wat zendergenoot Psych is voor de detectiveseries, is Royal Pains voor de medische drama’s. Dit is meteen ook een voordeel. De serie kijkt heerlijk makkelijk weg.

Blijven kijken? Eigenlijk heeft Royal Pains een te lage grapdichtheid voor een komedie. Voor een dramaserie blijven de persoonlijke verhaallijnen te plat. Van een ziekenhuisserie verwacht je meer ziektebeelden per aflevering. Maar voor een serie die precies het midden houdt tussen die genres is er meer dan genoeg vermaak. Wij gaan meteen door met seizoen twee.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.