Credits: Trae Patton / TNTCredits: Trae Patton / TNT

Rizzoli & Isles: seizoen 5

door • 28/03/2015 • RecensiesReacties (0)733

Cast  Angie Harmon, Sasha Alexander, Brian Goodman, Jordan Bridges, Bruce McGill en Lorraine Bracco
Genre  Drama/misdaad
Speelduur  50 minuten
Aantal afleveringen 18
Zender
 TNT (Amerika) Net 5 (Nederland)

Plot Er zijn weer talloze nieuwe moordzaken in Boston om op te lossen. Ondertussen probeert Jane (Angie Harmon) haar zwangerschap voor haar moeder te verbergen en besluiten Maura (Sasha Alexander) en Frankie (Jordan Bridges) dat een relatie er nooit in zal zitten, omdat ze elkaar eigenlijk als familie beschouwen. Ook krijgen ze een telefoontje over een dodelijk auto-ongeluk, waarbij hun collega en dierbare vriend Frost (Lee Thompson Young) is verongelukt.

Memorabele quote Jane: “Death may have taken Barry, but it can’t take our memories of him, those wonderful and perfect and beautiful memories. Those, thank God, are ours to keep.”

Opvallend Halverwege het seizoen werd de reeks ineens verlengd naar achttien afleveringen. Kennelijk is Rizzoli & Isles inmiddels erg geliefd in Amerika, want de voorgaande seizoenen hadden allemaal minder afleveringen.

Hoe zit het in elkaar? Elke aflevering begint met een moord die wij als kijkers zien gebeuren. Daarna wordt vrijwel altijd een privésituatie van Jane en/of Maura getoond – de twee beste vriendinnen zijn meestal samen – waarna ze gebeld worden omdat er een moord is gepleegd. Het team van de Boston Police Department doet er alles aan om de moord op te lossen. Daarnaast staat elke aflevering een (kleine) verhaallijn rondom één van de hoofdrolspelers centraal.

Waarom wel? Rizzoli & Isles blijft niets tekortschieten als het op humor aankomt. Voor een dramaserie is dat een fijne bijkomstigheid! De komische timing van zowel Sasha Alexander als Angie Harmon is onwijs goed. De twee zijn zo goed op elkaar ingespeeld, dat bijna alles wat ze zeggen als grappig kan worden beschouwd. Natuurlijk zijn er ook genoeg serieuze momenten, maar zij maken dit misdaaddrama hierdoor wel uniek.

Waarom niet?  Verhaallijnen lijken in dit seizoen snel te verwateren. Waar is Maura’s moeder? En waar is Casey? Waarom komt hij telkens en gaat hij ook weer weg? Op dit soort vragen krijgen we niet echt antwoord. Doorlopende verhaallijnen lijken niet meer het sterkste punt van dit seizoen, wat je van een misdaaddrama eigenlijk wel zou mogen verwachten.

Blijven kijken? Ja! Alleen al vanwege de chemie tussen de twee hoofdrolspeelsters en hun komische timing, blijven we maar al te graag kijken. Rizzoli & Isles is een veel te fijne serie om na vijf seizoenen zomaar mee te stoppen. Alleen hopen we stiekem wel op iets meer diepgaande verhaallijnen..

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.