Credits: TNTCredits: TNT

Rizzoli & Isles: seizoen 4

door • 04/04/2014 • RecensiesReacties (0)1024

Cast Angie Harmon, Sasha Alexander, Brian Goodman, Jordan Bridges, Lee Thomspon Young, Bruce McGill en Lorraine Bracco
Genre Drama/misdaad
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 16
Zender TNT (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot 
Maura (Sasha Alexander) heeft een nier gedoneerd aan haar biologisch halfzusje Cailin (Emilee Wallace), maar heeft drie maanden later nog niks van haar vernomen, iets waar Maura niet bepaald blij mee is. Casey (Chris Vance) komt terug naar Boston om vervolgens te vertellen dat hij weer vertrekt naar Afghanistan en Jane (Angie Harmon) wederom voor onbepaalde tijd zal verlaten. Dan komt Maura ook nog eens in de gevangenis terecht, omdat haar date tijdens een liefdadigheidsevenement dood wordt aangetroffen. Krijgen Jane, Korsak (Bruce McGill) en Frost (Lee Thompson Young) haar uit de gevangenis?

Memorable quote Angela: “Maura is family!”

Opvallend Afgelopen augustus overleed Rizzoli & Isles acteur Lee Thompson Young nadat hij zelfmoord had gepleegd. Dit gebeurde toen alleen de seizoensfinale nog opgenomen moest worden. In de finale werd alleen even snel gezegd dat Lee’s personage Frost op vakantie was. Hoofdrolspeelster Angie Harmon liet op Twitter weten dat de eerste twee afleveringen van seizoen vijf echt aandacht aan het onverwachte verlies van de acteur zullen schenken.

Hoe zit het in elkaar? De kijker is elke aflevering getuige van een moord en ziet hoe het team van de Boston Police Department er alles aan doet om de moorden op te lossen, wat ook altijd lukt. Daarnaast staan elke week één of meerdere persoonlijke verhalen rondom hoofpersonages Jane en Maura centraal, waarover per afleveringen meerdere scenes voorbij zullen komen.

Waarom wel? Met name de persoonlijke verhaallijnen rondom Maura wisten ons dit seizoen te boeien. Rizzoli & Isles liet ons zien hoe belangrijk familie is. Maura, die zelf nou niet een bepaald goede band met haar familie heeft en eigenlijk best wel eenzaam was voor ze Jane leerde kennen, is inmiddels helemaal opgenomen in de familie van Jane. Angela, Jane’s moeder, ziet haar dan ook als haar eigen dochter. Daarnaast maken Maura en haar biologische moeder ook nog eens een frisse start. Het dramagehalte weet deze misdaadserie wederom tot iets speciaals te maken.

Waarom niet? Niet alle personages zijn even geliefd. Zo wordt op social media niet al te positief gereageerd op Casey, en ook wij zijn niet erg fan van dat personage. Hij houdt Jane ontzettend aan het lijntje, want Casey houdt er nogal van om vaak te vertrekken en Jane voor onbepaalde tijd achter te laten. Het gevolg is dat de sterke Jane Rizzoli verandert in een heel ander personage, wat nogal ongeloofwaardig overkomt en haar soms ontzettend irritant maakt. Mogen we de oude Jane Rizzoli terug?

Blijven kijken? Zeker weten! We willen graag weten of er echt een mini Rizzoli ter wereld zal komen! Daarnaast zijn we ook erg benieuwd naar hoe er afscheid genomen wordt van de geliefde Lee Thomspon Young.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.