Credits: TNT / Doug HyunCredits: TNT / Doug Hyun

Rizzoli & Isles: seizoen 3

door • 18/03/2014 • RecensiesReacties (0)375

Cast Angie Harmon, Sasha Alexander, Brian Goodman, Jordan Bridges, Lee Thomspon Young, Bruce McGill en Lorraine Bracco
Genre Drama/misdaad
Speelduur 50 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender TNT (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Geen

Plot 
De vader van Maura (Sasha Alexander) ligt in het ziekenhuis omdat Jane (Angie Harmon) hem in een noodsituatie heeft moeten neerschieten. De relatie tussen Jane en Maura staat hierdoor onder vuur. Nadat de twee samen in een bizarre situatie terecht komen, waarbij het leven van beide op het spel staat, weten de twee elkaar te vergeven. De rust lijkt teruggekeerd, totdat de biologische moeder van Maura op de stoep staat, Jane’s vader voor een hoop drama zorgt en Tommy, het broertje van Jane, ineens vader blijkt te worden.

Memorable quote Maura: “Thanks for saving my life, Jane.”

Opvallend  TNT was na vier afleveringen van seizoen drie al zo blij met de (stabiele) kijkcijfers, dat toen al werd besloten dat er een vierde seizoen zou komen. Dit bleek niet geheel onterecht te zijn, want het seizoen werd afgesloten met het hoogste aantal kijkers van dat seizoen én met meer kijkers dan bij de seizoensfinale van seizoen twee.

Hoe zit het in elkaar? Elke aflevering begint met een moord. Vervolgens wordt een scène uit het privéleven van Jane en/of Maura getoond. Tijdens de aflevering lossen ze de moord op en ondertussen gebeuren een aantal dingen rondom de verhaallijnen van de hoofdrolspelers. Het eindigt altijd met een scène van Maura en/of Jane in hun privé situatie, waarbij de privé-omstandigheden van de twee worden besproken.

Waarom wel? Rizzoli & Isles is veel meer dan een doorsnee misdaadserie. De moorzaken zijn bijna altijd écht boeiend en het dramagehalte in de serie is ook precies goed. En misschien nog wel de belangrijkste reden om te kijken: de chemie en komische timing van Angie Harmon en Sasha Alexander is echt to die for. De twee zijn zo goed op elkaar ingespeeld, en ook op de andere castleden, dat elke aflevering een gegarandeerd succes is.

Waarom niet? Hoewel het dramagehalte in de serie qua hoeveelheid precies goed is, mist de continuïteit in de verhaallijnen nog wel eens.  Zo komt Maura’s moeder (Hope) in beeld en wordt de kijker geboeid met haar achtergrond en de mooie scenes tussen Maura en Hope. Dat is natuurlijk fijn, maar vervolgens verdwijnt Hope weer voor een aantal afleveringen en wordt er hooguit een klein woordje over haar gesproken.

Blijven kijken? Jazeker, van deze fijne combinatie van misdaad, drama en humor willen wij nog wel langer genieten!

Het derde seizoen van Rizzoli & Isles is vanaf 19 maart 2014 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Bros. Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.