Credits: Collen Hayes / ABCCredits: Collen Hayes / ABC

Revenge: seizoen 3

door • 19/05/2014 • RecensiesReacties (0)751

Cast Emily VanCamp, Madeleine Stowe, Gabriel Mann, Nick Wechsler, Josh Bowman, Christa B. Allen, Henry Czerny, Barry Sloane en Karine Vanasse
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika)
Awards Geen

Plot De tijd begint te dringen voor Emily (Emily VanCamp), omdat Jack (Nick Wechsler) haar een ultimatum heeft gegeven, nadat hij achter haar ware identiteit is gekomen. Ondertussen komt ook de grote bruiloft van Emily en Daniel (Josh Bowman) dichterbij en alsof dat Victoria (Madeleine Stowe) nog niet genoeg stress brengt, duikt haar lang verloren zoon ook nog eens op in de Hamptons.

Memorabele quote Nolan: “I mean seriously, do you and Aiden flip a coin for who runs the creepiest errand?”

Opvallend De bedenker van Revenge, Mike Kelley, was er dit seizoen voor het eerst niet meer bij. Sunil Nayar verving him als showrunner en Kelley was zelfs geen uitvoerend producent meer. De wisseling van de wacht lijkt een hoop problemen die Revenge in seizoen twee had op te lossen, maar uiteindelijk worden de verhaallijnen weer behoorlijk dramatisch.

Hoe zit het in elkaar? Revenge gaat weer terug naar de succesformule van het eerste seizoen en begint gewoon lekker ergens halverwege met het verhaal. De seizoenspremière blikt alvast vooruit op één van de centrale gebeurtenissen van deze reeks: de bruiloft. Vervolgens komen we in de eerste seizoenshelft elke aflevering iets dichterbij het moment waarop Emily met haar trouwjurk nog aan van de huwelijksreisboot valt.

Waarom wel? Na het nogal rampzalige tweede seizoen kan het er alleen maar op vooruit gaan en gelukkig is dat zeker waar. Er zitten zeker momenten en zelfs afleveringen bij die weer aan het oude Revenge doen denken, want Emily heeft vanaf de eerste aflevering gewoon weer heerlijke wraakplannen. De rode stift is terug en het wegstrepen van vijanden kan weer beginnen! Daarnaast wordt de strijd tussen Emily en ijskoningin Victoria ook steeds smeuïger. Ze zijn allebei bereid om heel ver te gaan, en dat levert geweldige scènes op. Hetzelfde geldt voor de oorlog die Emily met Daniel begint, alle vuile trucs worden uit de kast gehaald. Het werd wel eens tijd dat Daniel zijn ware aard liet zien, nog een Grayson om lekker een hekel aan te hebben.

Waarom niet? Er ging weer een hoop goed, maar helaas ook nog te veel fout. Na een reeks goede afleveringen zakt het halverwege het seizoen behoorlijk in, en vooral in de seizoensfinale schieten de makers weer uit de bocht. We snappen best dat het dramagehalte dan nog net iets hoger moet liggen, maar om er dan maar wéér moorden en complottheorieën tegenaan te gooien.. Ook zijn er dit seizoen iets te veel irritante bijrollen. Gelukkig verdwijnen er genoeg weer, maar helaas duurt dat vaak net iets te lang.

Blijven kijken? De seizoensfinale heeft het een beetje verpest. We willen weten hoe ze alle wtf-momenten gaan verklaren, maar tegelijkertijd zijn we een beetje boos op de makers, omdat ze er weer een over de top soap van lijken te maken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.