Credits: Danny Feld / ABCCredits: Danny Feld / ABC

Revenge: seizoen 2

door • 13/05/2013 • RecensiesReactie (1)806

Cast Emily VanCamp, Madeleine Stowe, Gabriel Mann, Josh Bowman, Nick Wechsler, Ashley Madekwe, Henry Czerny en Margarita Levieva
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)

Plot Een jaar na de gebeurtenissen in de Hamptons is Emily (Emily VanCamp) nog steeds gebrand op wraak voor de moord op haar vader. Echter is ze er achter gekomen dat haar moeder nog leeft en dus zet ze haar plannen tijdelijk op een zijspoor en richt ze zich op het vinden van haar moeder.

Memorable quote Nolan: “Who knew I had it in me? Oh, besides you, of course. Although, truth be told, you throw me a token and jump me in front of Street Fighter and I turn into Bruce Frickin’ Lee. Until, uh, I’m in front of actual flesh and bone bad guys and I fall apart.”

Opvallend Dit is al de vierde keer dat Emily VanCamp een personage speelt met de naam Emily. Lekker makkelijk voor haar tegenspelers, maar het lijkt ons toch wat verwarrend voor haar.

Hoe zit het in elkaar? Het tweede seizoen start met een flashforward-moment. We zien hoe Jacks boot naar de bodem van de zee zinkt met minstens één lichaam aan boord. Maar wie zit er in de boot? Al snel springt het verhaal terug naar het begin van de zomer en zien we onder andere hoe Daniel nog niet over Emily heen is, hoe Amanda en Jack ouders worden en hoe Nolan verstrikt raakt in een vrouwelijk web. Om uiteindelijk weer uit te komen bij die zinkende boot: wie is er dood? Op het einde van het eerste seizoen was het leven van een aantal personages in gevaar. Charlotte nam een overdosis pillen en het vliegtuig dat Victoria en Lydia in bescherming moest brengen, na het verraad van Conrad, ging in rook op. En wat we op het einde van het eerste seizoen nog niet wisten is dat er nog een personage in levensgevaar was. Wie overleeft en wie is gestorven? En wat zijn de gevolgen hiervan?

Waarom wel? Natuurlijk kijken we om antwoorden te krijgen op de vragen die in seizoen één niet beantwoord werden en die de seizoensfinale opriep. Daarnaast beschikt de serie over een goede cast met daarin een aantal vrouwen als uitschieters. Hoewel de manieren waarop wraak genomen wordt ons misschien iets te ver gaan, hebben de personages gespeeld door VanCamp en Stowe zeker wat eigenschappen waar veel vrouwen nog iets van kunnen leren. Ze zijn zelfverzekerd, staan sterk in hun schoenen en gaan tot het uiterste. En Nolan (Gabriel Mann) natuurlijk. In seizoen één al favoriet bij menig kijker, maar in seizoen twee zijn wij nog meer van hem gaan houden.

Waarom niet? Waar seizoen één ons op het puntje van onze stoel hield, smachtend naar de volgende aflevering, was seizoen twee duidelijk een stuk minder. Nog ongeloofwaardiger en te veel bijzaken die extra vragen oproepen. Dit houdt ons alleen maar langer weg van Emily’s einddoel: wraak op de Graysons. Daarnaast blijft het raar dat er helemaal niemand is die haar door heeft. Of ook maar iets vreemds aan haar merkt.

Blijven kijken? Hoewel dit seizoen dus niet zo sterk was als het eerste, was de dubbele finale-aflevering ouderwets spannend en eindigde deze met een onverwachte cliffhanger. Hoe zal Jack gaan reageren op dit nieuws van Emily? En hoeveel invloed zal het vertrek van Mike Kelley, de bedenker van Revenge, hebben op de serie? Ja, wij kijken toch wel uit naar het volgende seizoen.

Gerelateerde berichten

One Response to Revenge: seizoen 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.