Credits: Jim Bridges / ABCCredits: Jim Bridges / ABC

Revenge: seizoen 1

door • 15/12/2012 • RecensiesReacties (0)388

Cast Emily VanCamp, Madeleine Stowe, Gabriel Mann, Josh Bowman, Nick Wechsler, Ashley Madekwe, Henry Czerny en Margarita Levieva
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Golden Globe nominatie Beste Actrice in een Dramaserie (Madeleine Stowe)

Plot Emily Thorn (Emily VanCamp) gaat voor de zomer naar The Hamptons en mengt zich daar in het leven van de rijke Grayson familie (Madeleine Stowe, Gabriel Mann, Peter Czerny). Dat doet ze niet zomaar. Emily is eigenlijk Amanda Clarke en de Graysons hebben er jaren terug voor gezorgd dat haar vader in de gevangenis belandde. Sindsdien heeft Emily hem niet meer gezien. Nu is Amanda terug als Emily en uiteraard is ze maar op één ding uit: wraak.

Memorabele quote Emily: “Like life revenge can be a messy business, and both would be so much simpler. If only our heads could figure out which way our hearts will go. But the heart has its reasons of which reason cannot know.”

Opvallend Revenge is ABC’s best bekeken serie sinds Lost. Het is dan ook niet gek dat veel andere tv-series dit jaar referenties maakten naar de hitserie. Revenge referenties kwamen voor in onder andere 30 Rock en Happy Endings.

Hoe zit het in elkaar? Het is verbazingwekkend dat alles klopt aan Revenge. Emily heeft een dubbele identiteit en een verborgen agenda. Ondanks al haar wraakzuchtige plannen en complotten blijft de serie duidelijk genoeg om te begrijpen, maar mysterieus genoeg om te verlangen naar meer.

Waarom wel? Emily VanCamp acteert fantastisch. We kennen haar natuurlijk uit Everwood en Brothers & Sisters. Wie had gedacht dat ze naast een lief meisje ook zo’n genadeloze jonge vrouw kon spelen? Tegenspeelster Madeleine Stowe doet het ook geweldig als de ijskoude koningin van The Hamptons. Mooie locaties, de nodige intriges en de constante plottwisten zorgen er helemaal voor dat Revenge de moeite waard is.

Waarom niet? Drama, drama, drama. Wie niet van drama houdt, moet niet aan Revenge beginnen. De serie gaat nogal eens over de top. Er zijn ontvoeringen, pogingen tot moord, verdachte vreemdelingen met namen als the white -haired man en eindeloos veel cover-ups. En dat allemaal in één seizoen.

Blijven kijken? Ja! Het tweede seizoen is in Amerika al volop in gang en is mogelijk nog beter dan het eerste.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.