Credits: ABC / Guy D'AlemaCredits: ABC / Guy D'Alema

Resurrection: pilot

door • 11/03/2014 • RecensiesReacties (0)584

Cast Omar Epps, Frances Fisher, Matt Craven, Devin Kelley, Mark Hildreth, Samaire Armstrong, Sam Hazeldine, Landon Gimenez en Kurtwood Smith
Genre Drama/mystery
Speelduur 43 minuten
Première 9 maart 2014
Zender ABC (Amerika)

Plot Het leven van de bewoners van Arcadia (Missouri) verandert wanneer hun geliefden, niet verouderd, terugkeren uit de dood. Onder andere de achtjarige Jacob Langston (Landon Gimenez), wie 32 jaar eerder verdronk, wordt levend teruggevonden in China. Na zijn terugkeer in Amerika wordt het mysterie rondom zijn dood weer opgerakeld, want klopt het verhaal dat zij kennen wel?

Opvallend Hoewel Resurrection een gelijksoortig concept heeft als het Franse Les Revenants, is deze serie toch ergens anders op gebaseerd. Het is namelijk een adaptatie van een boek van Jason Motts, The Returned. Vreemd, want de series hebben wel erg veel overeenkomsten. Merkwaardig is dat de Franse serie uitkwam in november 2012 en het boek pas een jaar later, in augustus 2013. Dit is of héél toevallig of meneer Mott heeft zich duidelijk laten inspireren.

Waarom wel? Het is dus geen directe remake van Les Revenants, maar de soortgelijke verhaallijnen zorgen er toch voor dat we de twee met elkaar gaan vergelijken. We schreven over die serie al dat het een heel ander soort bovennatuurlijk natuurlijk is: geen zombies, maar échte, uit de dood ontwaakte mensen. Acteurs Kurtwood Smith en Frances Fisher zijn erg geloofwaardig als de ouders van de achtjarige ‘teruggekeerde’. Ze ervaren een scala aan emoties, terwijl ze erachter proberen te komen of dit echt hun zoon is. Af en toe dwaalt Resurrection iets te veel af naar wat er in het verleden is gebeurd, maar ook op deze vragen willen wij graag antwoorden. We zijn nieuwsgierig naar wat de volgende afleveringen ons gaan brengen, want het uitgangspunt werkt!

Waarom niet? Hoe mysterieus het verhaal ook is, toch ontbreekt het in deze serie wat aan spanning. Waar in Les Revenants – sorry, we kunnen niet anders dan vergelijkingen maken – heel veel gebruik gemaakt wordt van de duistere sfeer in het stadje, een bijzondere cinematografie en een versterkende soundtrack, is dat in dit geval niet echt aan de orde. Het is niet meer de wereld zoals je ‘m kent, maar de meeste personages lijken er bijzonder gemakkelijk mee om te gaan. Ze focussen zich veel meer op wat er in het verleden is gebeurd, dan wat volgens ons toch echt de grote vraag is: Hoe is deze jongen weer tot leven gekomen? HALLO? Soms lijkt het meer alsof je naar een aflevering CSI kijkt. Resurrection is ons nog iets te terughoudend. De Franse versie is ‘helaas’ in alle opzichten beter.

Blijven kijken? Yep! Ook al zijn we al bekend met – de betere versie van – dit concept, deze pilot heeft er toch voor gezorgd dat we de volgende afleveringen willen zien.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.