Credits: The CWCredits: The CW

Reign: pilot

door • 19/10/2013 • RecensiesReacties (0)495

Cast Adelaide Kane, Toby Regbo, Mark Baldesarra, Vanessa Carter, Peter DaCunha en Katy Grabstas
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Première 17 oktober 2013
Zender The CW (Amerika)

Plot In 1557 reist de jonge Mary (Adelaide Kane), Queen of Scots, samen met haar hofdames af naar het Franse hof om te gaan wonen bij de jongen waar ze sinds haar zesde al mee verloofd is: de Franse prins Francis (Toby Regbo). Al snel volgen er lovetriangles, intriges en leugens.

Opvallend The CW heeft kort voor het uitzenden van de pilot een scène geschrapt. In de originele aflevering die al in mei naar media en adverteerders is gestuurd, zat een nogal hevige seksscène. The CW heeft geen commentaar gegeven over de reden van het schrappen van deze scène.

Waarom wel? De pilot van Reign heeft een goede basis gelegd voor een vermakelijk en goed kostuumdrama. Na de eerste aflevering krijgen we een duidelijk beeld van de verschillende personages en weten we wat ons te wachten staat voor de rest van het seizoen. Daarnaast is Reign ook een mooie serie. Naast de prachtige sets en kostuums, zijn de jonge acteurs stuk voor stuk enorm knappe mensen. Niet geheel vervelend om naar te kijken dus. De serie heeft zeker de potentie om, zeker bij de wat jongere kijkers, een hit te worden.

Waarom niet? De makers van Reign hebben erg hun best hebben gedaan om een serie vol met verraad, leugens en intriges neer te zetten, maar dat is niet helemaal gelukt. Het verhaal mist naast diepgang ook een zekere vorm van geloofwaardigheid. De serie speelt zich af in de renaissance, maar het lijkt alsof de serie niet helemaal in deze tijd past. Mary en haar vriendinnen gedragen zich alsof ze aan Gossip Girls Upper East Side zijn opgegroeid, in plaats van met de hoffelijke regels die meisjes uit die tijd geleerd kregen. Daarnaast hebben de makers ervoor gekozen om moderne muziek onder de serie te zetten. Gedurfd, maar vooral nog erg wennen. Dit alles in combinatie met het soms magere acteerwerk maakt dat de serie zelfs kitsch aandoet.

Blijven kijken? We verwachten niet dat de rest van het seizoen meer diepgang gaat krijgen, maar dat is ook niet altijd nodig. Het is niet het nieuwe The Tudors of The Borgias maar een vermakelijke, mooie en soms onbedoeld grappige serie, die toch het kijken waard is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.