Credits: Jack Rowand / ABCCredits: Jack Rowand / ABC

Red Widow: pilot

door • 08/03/2013 • RecensiesReacties (0)480

Cast Radha Mitchell, Clifton Collins Jr., Sterling Beaumon, Goran Visnjic en Rade Šerbedžija
Genre Drama
Speelduur 60 minuten
Première 3 maart 2013
Zender ABC (Amerika)

Plot Marta Walraven (Radha Mitchell) is een huisvrouw die het goed voor elkaar heeft. Een mooi huis, drie gezonde kinderen en een goed huwelijk. Haar vader, broer en man zijn echter betrokken bij een georganiseerde misdaad. Waar zij zich hier eerder altijd voor afsloot, komt die wereld keihard de hare binnen wanneer haar man voor de deur wordt neergeschoten. Vanaf dat moment moet ze zijn werk overnemen, haar gezin beschermen en de politie proberen voor te blijven. Marta schakelt haar gevoelens uit en gaat tot het uiterste om de nachtmerrie tot een einde te brengen.

Opvallend Red Widow is gebaseerd op de Nederlandse hitserie Penoza uit 2010.  De Amerikaanse versie volgt nauwgezet het verhaal zoals dat is geschreven door Pieter Bart Korthuis en Diederik van Rooijen. In Nederland eindigde recentelijk het tweede seizoen. Amerikaans succes zou mogelijk betekenen dat er nog meer Nederlandse seizoenen bijkomen.

Waarom wel? Het verhaal van de serie is interessant. De zware strijd die Marta doorstaat om haar gezin te beschermen en de contante tegenslagen die ze daarbij ondervindt, zijn boeiend kijkvoer. Ook weten we (Penoza voorkennis) dat het verhaal erg spannend gaat worden. De acteurs die op komen draven zijn geen A-list maar wel redelijk bekend van bijrollen. Zo zien we Goran Visncjic (Luka Kovac in E.R.), Radha Mitchell (Silent Hill) en Rade Šerbedžija (Snatch, 24).

Waarom niet? Voor de personen die het origineel hebben gezien, lijkt Red Widow niet echt de moeite waard te zijn. De Amerikaanse versie is vrijwel identiek en was in de pilot zeker nog niet zo spannend. Een matig debuut op ABC en verlies van veel kijkers in het tweede uur van de pilot betekent daarnaast dat de serie zich nu al in zwaar weer bevindt.

Blijven kijken? In potentie kan Red Widow een uitstekende serie worden, het verhaal is er en ook de acteurs zouden het moeten kunnen. Al is het opmerkelijk dat tot op heden de Nederlandse acteurs er ver bovenuit steken. Naarmate de serie vordert en wat meer diepgang en spanning krijgt, zou de Nederlandse versie toch het onderspit moeten delven. Wij kijken het nog even aan en hopen op het beste.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.