Credits: ABCCredits: ABC

Red Band Society: pilot

door • 21/09/2014 • RecensiesReacties (0)457

Cast  Octavia Spencer, Dave Annable, Griffin Gluck, Nolan Sotillo, Charlie Rowe, Astro, Zoe Levin, Ciara Bravo en Rebecca Rittenhouse
Genre  Komedie/drama
Speelduur  44 minuten
Première  18 september
Zender  FOX (Amerika)

Plot 
De 12-jarige Charlie (Griffin Gluck) ligt in een coma en laat ons kennismaken met zijn aparte vrienden, die allemaal in het Ocean Park ziekenhuis wonen. Jordi Palacios (Nolan Sotillo) is de nieuwste van het stel. Zijn met kanker bezaaide been moet geamputeerd worden, wat voor een bijzondere vriendschap met Leo (Charlie Rowe) zorgt. De 16-jarige Leo is de charmante leider van de groep, en heeft een geamputeerd been. Zijn beste vriend is de rebelse Dash (Astro), die niet wil dat zijn Cystic Fibrosis zijn leven bepaalt. En terwijl de gemene cheerleader Kara (Zoe Levin) last heeft van hartfalen, begint ze zich langzaamaan te realiseren dat ze niet harteloos is.

Opvallend De pilot wordt aan de hand van een voice-over uitgelegd. Natuurlijk is dat een van de hoofdpersonages, maar opvallend is dat deze jongen zelf in een coma ligt. Ondanks dat hij dus geen fysieke interactie met de andere kinderen heeft, is hij wel een deel van de serie. Zijn hilarische gedachtes zijn vermakelijk en het is een verfrissende factor die we nog niet eerder gezien hebben.

Waarom wel? Het mooie aan Red Band Society is dat het zowel een komedie als een drama is. De kinderen in het Ocean Park ziekenhuis zijn eigenzinnig, grappig en bovenal ‘gewone’ tieners. Maar ondertussen maken ze wel hartverscheurende momenten mee, waardoor je niet anders kan dan met ze meeleven. Veel acteurs hebben we nog nooit eerder gezien, wat het een extra authentiek gevoel geeft.

Waarom niet? Red Band Society is een beetje een tienershow en kan soms een beetje cliché lijken. Ondanks dat er wel wat volwassenen in zitten, missen we die toch nog een beetje. Charlie, de jongen in de coma, snappen we nog niet echt: de serie lijkt redelijk realistisch, maar communiceren met andere personages terwijl ze bewusteloos zijn? Vinden we een beetje raar. En helaas vinden we de brutale Dash tot nu toe niet zo interessant, hij is eigenlijk alleen binnen de vriendengroep leuk.

Blijven kijken? Ja. De pilot maakt ons nieuwsgierig naar de rest van het seizoen. Het doet ons een klein beetje denken aan een verrassende combinatie van Grey’s Anatomy en Glee. Zonder het zingen dan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.