Credits: SBS / Johan NijenhuisCredits: SBS / Johan Nijenhuis

Rechercheur Ria: pilot

door • 16/04/2014 • RecensiesReacties (0)521

Cast Ellen Pieters, Manuel Broekman, Victor Löw en Birgit Schuurman
Genre Komedie
Speelduur 50 minuten
Première 16 april 2014
Zender SBS6

Plot Ria (Ellen Pieters) is een alleenstaande moeder van een tweeling en werkt als rechercheur. Ria is vrij onhandig en stuntelt vaak in haar werk, maar vanwege haar goede intuïtie weet ze toch moordzaken op te lossen. De moordzaken lost ze samen op met haar collega’s: ex-man Jaap (Victor Löw), steun en toeverlaat Martin (Manuel Broekman) en de iets te serieuze Lydia (Birgit Schuurman).

Opvallend Rechercheur Ria is een bewerking van de Spaanse serie Los Misterios de Laura. De serie is daar zeer succesvol en er zijn al drie seizoenen gemaakt.

Waarom wel? In het begin van de aflevering denk je al precies te weten wat er gaat gebeuren, maar dit is absoluut niet het geval. De moordzaak loopt heel anders dan verwacht en daarom blijft de aflevering verrassend. Verder is er goed gebruik gemaakt van muziek in de pilot, het voegt echt iets toe.

Waarom niet? De pilot is redelijk saai. De aflevering is totaal niet spannend, waardoor je moeite moet doen om het verhaal geboeid te blijven volgen. Verder komt het acteerwerk redelijk gescript over. Alles is duidelijk in scène gezet, wat ten koste gaat van de geloofwaardigheid van de serie. Rechercheur Ria is wel erg onprofessioneel, ze praat vaak over haar kinderen in het bijzijn van de verdachten. Een echte rechercheur was al lang ontslagen. SBS6 beschrijft de serie als humoristisch, maar de humor is in de pilot nog ver te zoeken.

Blijven kijken? Nee, de serie mist een spanningsboog en Ria is ongeloofwaardig als rechercheur. Een ongeloofwaardig personage is natuurlijk niet erg, maar je moet er wel van houden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.