Credits: Eric McCandless / ABC FamilyCredits: Eric McCandless / ABC Family

Recap #30 De nieuwe Doctor Who en TCA’s

door • 04/08/2013 • FeaturesReacties (0)251

Er zijn te veel series om bij te houden. Daarom houden wij je met onze wekelijkse recap op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste ontwikkelingen. Kijk wel uit voor spoilers!

Nadat ABC Family haar line-up had opgeschoond, bleek deze week waarvoor. Met het cancelen van Bunheads en The Lying Game kwam er namelijk meer ruimte voor andere series. Zo kregen eerstejaarsseries Twisted (zie foto) en The Fosters er allebei tien extra afleveringen bij en mag Switched at Birth nog een seizoen door.

Twisted zond trouwens de meest gestoorde aflevering tot nu toe uit. Stalkers compleet met Danny-maskers zorgde ervoor dat de serie echt zijn naam eer aan deed.

Er is een nieuwe dokter in de zaal! Peter Capaldi werd benoemd tot de twaalfde Doctor Who en is dus de opvolger van Matt Smith. Misschien hadden we het wel kunnen weten, want zijn laatste rol was W.H.O. Doctor in World War Z. Toevallig?

Een paar weken geleden kwam er een hoop serienieuws van de Comic-Con, maar deze week was het de beurt aan de zomertoer van de Television Critics Association in Beverly Hills. Zo hield de maker van Dexter de deur naar een spin-off open en bevestigde Jessica Lange dat ze een heks zal spelen in American Horror Story: Coven.

FX’ remake van The Bridge blijft met de week beter worden en dus waren wij blij dat het tijdens de TCA-perstoer al over een tweede seizoen ging, dat overigens nog niet is aangekondigd. Wel lieten de makers weten dat de seriemoordenaar nog dit seizoen ontmaskerd wordt en dat een eventueel vervolg dus een nieuwe verhaallijn krijgt.

Het netwerk bleef goed nieuws naar buiten brengen, want FX heeft sinds deze week ook een hoofdrolspeler voor de Fargo-adaptatie. Billy Bob Thornton zal het gezicht worden van de tiendelige serie. Hij speelt Lorne Malvo, een manipulatieve man die een verzekeringsagent op het pad van vernietiging zal brengen. Hoewel er gelijkenissen zijn met het personage dat Steve Buscemi in de film speelde, laat FX president John Landgraf weten dat er geen personages afgeleid zijn van het origineel, maar de toon van de klassieker toch goed is behouden.

Natuurlijk werden er ook prijzen uitgereikt. Breaking Bad kreeg de grootste eer en werd programma van het jaar. Wij waren blij dat Bunheads ook eindelijk eens beloond werd, al is de eer nogal twijfelachtig gezien Sesamstraat in dezelfde categorie meedeed. Tatiana Maslany die tot ieders verbazing over het hoofd werd gezien bij de Emmy-nominaties, kreeg wel een Television Critics Association Award voor haar acteerwerk in Orphan Black en versloeg onder meer Bryan Cranston en Bates Motels Vera Farmiga.

Over Breaking Bad gesproken, nog maar een week! De laatste acht afleveringen komen er aan, hier alvast de teaser.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.