Credits: Craig Sjodin / ABCCredits: Craig Sjodin / ABC

Recap #19 Line-ups televisieseizoen 2013-2014

door • 12/05/2013 • FeaturesReacties (0)355

Credits: Craig Sjodin / ABC

Credits: Craig Sjodin / ABC

Er zijn te veel series om bij te houden. Daarom houden wij je met onze wekelijkse recap op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste ontwikkelingen. Kijk wel uit voor spoilers!

Deze week stond geheel in het teken van het vernieuwen, cancelen en bestellen van tv-series door de verschillende Amerikaanse netwerken. NBC deed het in etappes en kwam steeds met meer nieuws, terwijl ABC tot het laatste moment wachtte en ons in spanning hield over het lot van een hoop tv-series.

Er verdwenen opvallend veel homo’s van televisie. Zo viel het doek voor Smash en stopt NBC met The New Normal. Maar ook met het cancelen van series als Southland en Happy Endings zullen er volgend televisieseizoen minder personages te zien zijn die homo zijn. Belangenorganisatie GLAAD maakt zich er zelf al zorgen over. “Het grote aantal personages dat niet langer op televisie zal zijn, betekent dat de diversiteit wederom in gevaar is”, zei woordvoerder Wilson Cruz tegen The Hollywood Reporter.

Daarnaast vlogen er ook veel eerstejaarsseries uit. ABC liet Red Widow, Family Tools, How to Live with Your Parents en Malibu Country gaan. CBS nam afscheid van Golden Boy en Vegas. TNT liet medisch drama Monday Mornings doodbloeden en NBC cancelde Deception, 1600 Penn en Guys with Kids.

Natuurlijk was er ook veel goed nieuws. ABC vernieuwde maar liefst elf series waaronder Nashville, Revenge, Grey’s Anatomy, Suburgatory en Castle. In de luwte vernieuwde The CW The Carries Diaries en NikitaNBC verraste ons door Community te verlengen, en niet iedereen was daar even blij mee. Ook gaf het netwerk Parks and Recreation een zesde seizoen.

Onder het niet bestellen van nieuwe series waren ook nogal wat opmerkelijke beslissingen. Zo liet NBC de moderne versie van Hatfields & McCoys en The Sixth Gun met Michiel Huisman gaan en zei CBS nee tegen de Beverly Hills Coppilot. Wel bestelde het netwerk zes andere nieuwe series, waaronder The Crazy Ones met Robin Williams en Sarah Michelle Gellar.

The CW deed het rustig aan en ging met slechts vier nieuwe series in zee. Drie daarvan zijn sciencefictionseries, wat opmerkelijk veel is voor het netwerk dat vooral tienermeisjes aantrekt. NBC en ABC waren het meest enthousiast en gaven beide groen licht aan twaalf series. ABC geeft het nieuwe televisieseizoen een Nederlands tintje door Overspel-remake Betrayal (zie foto) te bestellen. Ook zag het netwerk het wel zitten met Rebel Wilsons Super Fun Night en Mixology van de Hangover-schrijvers.

NBC gaf Ironside-remake een kans en bestelde ook de About a Boy-aanpassing met David Walton in de hoofdrol. Fox bestelde heel evenwichtig vier komedieseries en vier dramaseries. Gilmore Girls‘ Alexis Bledel keert terug naar het kleine scherm in Us & Them met Jason Ritter en Andy Samberg zal te zien zijn in een politieserie. Ook wat betreft drama heeft Fox een grote naam, want het netwerk gaat door met Greg Kinnears Rake.

Vrij onopvallend bestelde TNT spionagedrama Legends en thriller The Last Ship. Hier alvast een trailer van de laatstgenoemde.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.