Credits: VPROCredits: VPRO

Recap #16 Slotseizoenen Breaking Bad en Dexter

door • 21/04/2013 • FeaturesReacties (0)368

Er zijn te veel series om bij te houden. Daarom houden wij je met onze wekelijkse recap op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste ontwikkelingen. Kijk wel uit voor spoilers!

Natuurlijk wisten we wel dat er een einde aan Dexter zou komen, maar de officiële bevestiging is toch wel fijn. Na het achtste seizoen, dat op 30 juni begint, stopt televisies meest beruchte seriemoordenaar ermee. Eén van zijn collega’s slaat trouwens even een weekje over. Hannibals vierde aflevering wordt niet uitgezonden in verband met de bomaanslagen in Boston.

We konden deze week ook 11 augustus bijschrijven in de agenda. AMC begint dan met het uitzenden van de laatste afleveringen van één van onze favorieten, Breaking Bad. Na afloop kunnen we gelukkig even doorkletsen, want het netwerk brengt ook Talking Bad.

Er wordt hard gewerkt aan het tweede seizoen van A’DAM – E.V.A. en jij mag ook meehelpen. Wij allemaal. De Nederlandse dramaserie vraagt kijkers om filmpjes in te sturen voor de nieuwe leaders. Wij stelden op onze beurt hoofdrolspeelster Eva van de Wijdeven wat vragen en ze liet ons weten welke rol ze graag nog eens zou willen spelen. Het is de meest bijzondere die we tot nu toe hebben gehoord.

Het tweede seizoen van Suburgatory kwam tot een einde met een wel heel aparte vechtpartij en een andere tv-serie vol ongemakkelijke momenten ging weer van start. In Nederland begon bij TNT het nieuwe medische drama Monday Mornings, waar wij in ieder geval geen maandagen meer mee gaan vullen.

Verrassend genoeg was het een science fiction-pilot die wel bij ons in de smaak viel. Zelfs voor haters van het genre is het onmogelijk om niet meegezogen te worden in de openingsscènes en het achterliggende verhaal van Defiance. Syfy’s nieuwste aanwinst zorgde voor ruim 2,7 miljoen kijkers. Starz’ Da Vinci’s Demons deed het zelfs zo goed dat het na de pilot al een tweede seizoen kreeg. Dat zagen wij niet aankomen.

De nieuwste aflevering van 90210 herinnerde ons er aan waarom de tv-serie van televisie verdwijnt. Na elk cliché volgde iets dat we al weken zagen aankomen, zoals een onthulling tijdens een gemaskerd bal. Dat we Southland waarschijnlijk ook niet meer terug gaan zien, vinden we eigenlijk wel jammer. In de seizoensfinale zat alles wat goed is aan de show en daarom kan Southland met opgeheven hoofd afscheid nemen.

Normaal gesproken laten we geanimeerde series voor wat ze zijn, maar de couch gag in The Simpsons van deze week willen we jullie niet onthouden. Homer meets Heisenberg in deze ode aan Breaking Bad.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.