Credits: AMCCredits: AMC

Recap #15 Don Draper is terug en zijn ex Betty Francis nog steeds gek

door • 14/04/2013 • FeaturesReactie (1)315

Er zijn te veel series om bij te houden. Daarom houden wij je met onze wekelijkse recap op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste ontwikkelingen. Kijk wel uit voor spoilers!

Voortaan staat de maandag weer in het teken van whiskey en sigaretten, want onze favoriete anti-held Don Draper is weer terug. In de openingsminuten was hij zijn mysterieuze zelf en zei hij bijna niets. We hoorden alleen af en toe zijn gedachten. Hij hield het trouwens ook niet helemaal droog in de seizoenspremière.

Aan de vooravond van Carlton en Marlowe’s huwelijk in Psych deden de mannen en vrouwen uit de serie een wedstrijdje wie het best een vrijgezellenfeestje kon vieren. In deze dikke knipoog naar The Hangover werd ook nog een maffiabaas opgepakt. Cece’s bachelorette party in New Girl ging er iets rustiger aan toe. Al bezorgden Nick en Winston haar aanstaande man een vreemde avond, doordat ze een nogal intieme foto van hem wilde maken.

De seizoensfinale van Go On stond, hoe toepasselijk, in het teken van closure. Ryan King slaagde niet bepaald met vlag en wimpel, want toen hij met zijn vrienden de as van zijn vrouw uitstrooide, gebruikte hij stiekem pannenkoekenmix. Wij gaan trouwens niet door met Matthew Perry’s nieuwste probeersel, want zijn hoogtepunt ligt toch echt wel achter hem.

Bij The CW deed Cult het totaal niet goed en dus werden de kijkers van deze show vriendelijke verzocht iets anders te gaan volgen. Cult is namelijk van de programmering verdwenen. The Carrie Diaries is daar voorlopig ook even niet op te vinden, want het eerste seizoen kwam tot een einde met een paar te verwachten onthullingen.

Mads Mikkelsen had de quote van de week als Hannibal. Tijdens het diner met agent Jack Crawford zei de kannibaal: “Next time, bring your wife. I’d love to have you both for dinner.” Een andere seriemoordenaar kreeg deze week goed nieuws. Bates Motel is namelijk nu al verlengd voor een tweede seizoen.

Gedurende het vierde seizoen van Community wordt langzaam duidelijk waarom er zoveel ruzie was bij de productie ervan. Deze musicalaflevering met handpoppen en celebrity guests Sara Bareilles en Jason Alexander (Seinfeld) voelde aan als een slappe ode aan de Muppets. Echte musicalserie Glee probeerde juist eens iets serieuzer te zijn met een school shooting in aflevering Shooting Star.

Het WTF-moment van de week komt ook uit, hoe kan het ook anders, Mad Men. Betty Draper deed een hele vreemde en nare poging om haar seksleven wat spannender te maken. Daarvoor wilde ze een vriendinnetje van Sally gebruiken. “She’s just in the next room. Why don’t you go in there and rape her? I’ll hold her arms down.” What’s wrong with you, Betty?

Gerelateerde berichten

One Response to Recap #15 Don Draper is terug en zijn ex Betty Francis nog steeds gek

  1. Marijn Liek zegt:

    Slappe ode aan Muppets? Vond het een fantastische aflevering. Niks slaps aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.