Credits: HBOCredits: HBO

Recap #14 In het teken van Game of Thrones

door • 07/04/2013 • FeaturesReacties (0)323

Er zijn te veel series om bij te houden. Daarom houden wij je met onze wekelijkse recap op de hoogte van het laatste nieuws en de spannendste ontwikkelingen. Kijk wel uit voor spoilers!

Het was alsof de hele week in het teken stond van Game of Thrones. De HBO-serie begon eindelijk aan het derde seizoen en hoe. De seizoenspremière behaalde een record met 4,4 miljoen kijkers. Gelukkig kunnen we voorlopig nog van de strijd om de troon genieten, want er komt ook een vierde seizoen.

Het heeft elf afleveringen van The Following geduurd, maar eindelijk is Claire herenigd met haar gekidnapte zoontje Joey. De volgende stap: ontsnappen uit de villa van de moordlustige sekte van haar ex-man. Detective Ryan Hardy zocht ondertussen troost bij oude liefde Molly. Daarbij vergeet hij even dat cultleden overal kunnen zitten.

Girls draait inderdaad vooral om de meiden en daarom zijn de mooie mannen in de serie nogal schaars. Adam is een weirdo en Ray is nogal vervelend, maar stiekem vonden wij Charlie eigenlijk wel leuk. Helaas voor ons stapte Christopher Abbott deze week op na onenigheid met Lena Dunham. De Britse Richard E. Grant krijgt een gastrol in de seizoenspremière, maar of we daar nou blij van moeten worden..

Er kwamen weer heel wat data bij om naar uit te kijken. Vanaf 26 mei zijn alle nieuwe Arrested Development-afleveringen beschikbaar bij Netflix. 6 juni start USA Network met de nieuwe dramaserie Graceland en op 16 juli komen onze favoriete advocaten terug in Suits.

Bij Community zijn Abed-afleveringen altijd vermakelijk. Hij greep deze week de kans op de ultieme sitcom-situatie met beide handen aan en had twee dates tegelijkertijd. Bij zijn kostuumwisselingen en smoesjes kreeg hij assistentie van het meisje van de garderobe. Het cliché dat de echt leuke al die tijd al onder zijn neus was drong pas laat tot hem door.

Met de chemie tussen mannelijke hoofdrolspelers zat het deze week wel goed. Het vierde seizoen van Justified kwam tot een einde, maar zoals we gewend zijn natuurlijk wel met geweldig spel van Timothy Olyphant en Walton Goggins. In Hannibal staan vanaf nu Mads Mikkelsen en Hugh Dancy tegenover elkaar. Wij zijn benieuwd welke psychologische spelletjes er nog gaan volgen tussen de twee.

We leven er al weken naar toe en vanavond is het eindelijk zo ver. Mad Men keert terug. Onze ogen zijn niet alleen op Don, maar ook op Joan gericht.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.