Credits: Suzanne Tenner / ShowtimeCredits: Suzanne Tenner / Showtime

Ray Donovan: seizoen 1

door • 24/09/2013 • RecensiesReacties (0)921

Cast Liev Schreiber, Paula Malcomson, Jon Voight, Kerris Dorsey, Pooch Hall, Steven Bauer, Devon Bagby, Eddie Marsan, Katherine Moennig en Dash Mihok
Genre Drama
Speelduur 55 minuten
Aantal afleveringen 12
Zender Showtime (Amerika) HBO (Nederland)

Plot Ray Donovan (Liev Schreiber) lost alle problemen van rijk en beroemd Los Angeles op. Als zijn vader Mickey (Jon Voight) onverwacht vrijkomt uit de gevangenis krijgt Ray er zelfs ineens een hoop problemen bij. De Donovans worstelen met een gebeurtenis uit het verleden en gaan daar allemaal op een verschillende manier mee om. 

Memorable quote Abby: “Look at me, Ray. Look at me! It’s your wife. Don’t ruin this!”

Opvallend De pilot van Ray Donovan is de best bekeken tv-pilot ooit voor Showtime. De kijkcijfers, die rond de zes miljoen kijkers zaten, overtrof hun hitserie Dexter grootsMet de tweede aflevering werd er weer een record gezet. De serie was vijftien procent in kijkers gestegen, iets wat bij Showtime ook nog nooit gebeurd was.

Hoe zit het in elkaar? Het eerste seizoen van Ray Donovan volgen we ook echt Ray Donovan. We zien alles wat hij doet en wat zijn familie meemaakt. De serie heeft veel chaotische verhaallijnen door elkaar die soms moeilijk te volgen zijn. Maar ze komen allemaal terug op hetzelfde punt: familie. Hoe er mee om te gaan en hoe samen door moeilijke tijden te komen.

Waarom wel? Naarmate het einde van het seizoen gingen de balletjes allemaal echt rollen. Verhaallijnen en gebeurtenissen werden duidelijk en dat maakte het spannend en interessant. In elke aflevering gebeurt er iets nieuws en dat houd je vast. De serie heeft duidelijk geprobeerd om onderlinge relaties zo echt mogelijk te maken en zo krijg je ook het gevoel alsof het een echte familie is.  Daarnaast hebben een paar personages geweldige accenten en dat maakt het ook nog eens leuk om naar te luisteren.

Waarom niet? Het moest allemaal heel erg op gang komen en het duurde lang voordat er een duidelijke verhaallijn inzat. Sommige personages komen te weinig aan bod, zoals Ray’s rechterhand in zaken, Lena, die heel veel potentie zou kunnen hebben. Na het zien van de seizoensfinale blijven er ook nog heel veel vragen onbeantwoord.

Blijven kijken? Absoluut. De getalenteerde acteurs, de spannende verhaallijn en goed uitgewerkte personages zorgen ervoor dat dit een must see is. We kunnen nu al niet wachten tot het nieuwe seizoen begint in 2014.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.