Credits: ShowtimeCredits: Showtime

Ray Donovan: pilot

door • 22/06/2013 • RecensiesReacties (0)402

Cast Liev Schreiber, Paula Malcomson, Jon Voight, Kerris Dorsey, Pooch Hall, Steven Bauer, Devon Bagby, Eddie Marsan, Katherine Moennig en Dash Mihok
Genre Drama
Speelduur 55 minuten
Première 30 juni 2013
Zender Showtime (Amerika)

Plot Ray Donovan (Liev Schreiber) lost alle problemen van rijk en beroemd Los Angeles op. Als zijn vader Mickey (Jon Voight) onverwacht vrijkomt uit de gevangenis krijgt Ray er ineens zelf een hoop problemen bij.

Opvallend Liev Schreiber speelt het titelpersonage, maar komt gek genoeg helemaal niet voor in de openingsscène. Die draait namelijk helemaal om Ray’s vader Mickey, gespeeld door Jon Voight.

Waarom wel? Nu het einde van Dexter in zicht is, heeft Showtime een nieuwe sterke zomerserie nodig en wij vermoeden dat Ray Donovan dat wel gaat worden. In navolging van series als Mad Men en Breaking Bad is ook dit een redelijk langzaam drama dat wat rauwer en realistischer oogt. Het succes van de eerder genoemde series zit ‘m vooral in het spel en ook dat lijkt hier prima in orde. Liev Schreiber en Jon Voight spelen allebei personages met sterke persoonlijkheden en dat zorgt voor een lekker hoogtepunt in de slotscène. Het intrigerende beroep van fixer, dat trouwens steeds populairder wordt in televisieseries, geeft overigens ook genoeg stof voor een mooie pilot.

Waarom niet? Wij missen nog wat richting. In de pilot gaat het verhaal alle kanten op. Door een aantal flashbacks komen we wat te weten over zijn verleden, maar komen er ook allerlei relaties aan bod. Waarschijnlijk is het allemaal bedoeld als opzet voor de rest van het seizoen. Het is alleen wat veel voor in de pilot en dus lijkt het hier en daar zelfs slordig. Wij weten dan ook nog niet zo goed wat we kunnen verwachten van de verhaallijnen.

Blijven kijken? Oké, misschien waren onze verwachtingen iets te hoog en viel de pilot daarom wat tegen. Toch was het zeker goed genoeg om onze interesse vast te houden en dus kijken wij lekker door.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.