Credits: ABC Family / Patti PerretCredits: ABC Family / Patti Perret

Ravenswood: seizoen 1

door • 18/02/2014 • RecensiesReacties (0)1138

Cast Tyler Blackburn, Nicole Anderson, Steven Cabral, Brett Dier, Merrit Patterson en Britne Oldford
Genre Drama/thriller
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Geen

Plot Vijf vreemdelingen in Ravenswood worden met elkaar verbonden door een vloek die al heel lang op het stadje rust. Caleb (Tyler Blackburn) en Miranda (Nicole Anderson) komen hier net aan, maar merken direct dat er iets vreemds aan de hand is en besluiten uit te zoeken wat er in het verleden gebeurd is. Samen met Remy (Britne Oldford) beginnen ze een zoektocht door het krantenarchief. Ondertussen heeft de tweeling Luke (Brett Dier) en Olivia (Merrit Patterson) het zwaar met de recente moord op hun vader.

Memorabele quote Hanna: “Who can I sue in this town for making my boyfriend as crazy as a bag of cats?”

Opvallend Ravenswood is een spin-off van de dramaserie Pretty Little Liars. Caleb Rivers vertrekt naar dit kleine, duistere stadje, in de buurt van Pretty Little Liars‘ Rosewood. Dat doet hij trouwens al in de bijzondere Halloween-aflevering van PLL, die voor de pilot van Ravenwood werd uitgezonden. In deze cross-over komt Caleb Miranda voor het eerst tegen, terwijl de vier liars ook een griezelige avond beleven in de stad waar het in de spin-off allemaal om draait.

Hoe zit het in elkaar? Hoewel Ravenswood een spin-off is van Pretty Little Liars, lijken de series eigenlijk niet op elkaar. De vloek die op de stad en zijn mensen rust, zorgt voor veel dood en verderf. Deze doden duiken nog regelmatig op en communiceren dan ook – op verschillende manieren – met levenden. Alsof ze zelf ook nog in leven zijn. Daarnaast krijgen we vaak een kijkje in de dromen van Remy, waarin ze verschillende gebeurtenissen uit het verleden te zien krijgt.

Waarom wel? De makers van Ravenswood hebben echt geprobeerd om iets authentieks te maken. Het mysterieuze verhaal zorgt ervoor dat we blijven kijken. De gebeurtenissen, uit het nu en het verleden, roepen zoveel vragen op, dat we nieuwsgierig blijven naar de oorsprong van het drama. Beetje bij beetje komen we meer te weten over de vloek, waar het stadje al decennialang onder lijdt. En natuurlijk kijken we ook voor Caleb. We vinden het jammer dat hij Hanna achterlaat in Rosewood, maar gaan graag met hem op avontuur in Ravenswood.

Waarom niet? Het is soms wel heel erg spannend! De serie heeft een vrij jonge doelgroep, maar zelfs wij verscholen ons af en toe achter een kussen. Daarnaast krijgt het ook minpunten voor de net iets té ongeloofwaardige gebeurtenissen. Alles lijkt het vijftal wel erg makkelijk te vergaan, want in tien afleveringen lijken ze het mysterie al helemaal opgelost te hebben. En dat mede dankzij communicatie met doden en slaapwandelingen. Het blijft ook een beetje vreemd dat dit zich allemaal in dezelfde wereld als Pretty Little Liars afspeelt. En hoe graag we de series los van elkaar willen zien, de cross-overs maken dit lastig.

Blijven kijken? Alhoewel wij het gevoel hebben dat het meeste al verteld is in deze tien afleveringen, willen we toch meer. Helaas komt er geen tweede seizoen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.