Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

Ravenswood: pilot

door • 23/10/2013 • RecensiesReacties (2)1734

Cast Tyler Blackburn, Nicole Anderson, Steven Cabral, Brett Dier, Merrit Patterson en Britne Oldford
Genre Drama/thriller
Speelduur 42 minuten
Première 22 oktober 2013
Zender ABC Family (Amerika)

Plot
 Vijf vreemdelingen in Ravenswood worden met elkaar verbonden door een vloek die al heel lang op het stadje rust. Caleb Rivers (Tyler Blackburn) en Miranda Collins (Nicole Anderson) komen hier net aan, maar merken direct dat er iets vreemds aan de hand is en besluiten uit te zoeken wat er in het verleden gebeurd is. Remy Beaumont (Britne Oldford) werkt bij de lokale krant en samen met haar beginnen ze met een zoektocht door het krantenarchief. Ondertussen heeft de tweeling Luke (Brett Dier) en Olivia Matheson (Merrit Patterson) het zwaar met de recente moord op hun vader, waar hun moeder van verdacht wordt.

Opvallend Ravenswood is een spin-off van de dramaserie Pretty Little Liars. Caleb Rivers vertrekt naar dit kleine, duistere stadje, in de buurt van Pretty Little Liars‘ Rosewood. Een aantal kenmerken van Pretty Little Liars bevat Ravenswood ook, alleen is alles hierin nog net even iets heftiger en spelen geesten een grote rol.

Waarom wel? De pilot belooft een spannend en origineel verhaal. Blijkbaar heeft al generaties geleden Ravenswood iets vreselijks getroffen, en hiervoor moet worden gegraven in het verleden. Zo’n missie roept, net als bij Pretty Little Liars, meteen al heel veel vragen op, waardoor wij zeker nieuwsgierig worden. Wij vragen ons af wat voor vreselijke gebeurtenis Ravenswood getroffen heeft en duiken bijna zelf een mysterieus onderzoek in.

Waarom niet? Alles aan Ravenswood is mysterieus. Zo mysterieus dat het nogal onrealistisch wordt. De serie richt zich erg op geesten en hun duistere krachten. Dat is in deze pilot voor ons een beetje té. Zo schudt ineens het bed van Miranda heen en weer, staat er een geest achter het gordijn en wordt Caleb, als hij in bad zit, bijna gewurgd met het douchegordijn door zo’n zelfde geest.

Blijven kijken? Ja. Ondanks de (iets te) spooky en onrealistische gebeurtenissen biedt de pilot van Ravenswood genoeg om er een spannende serie van te maken.

Gerelateerde berichten

2 Responses to Ravenswood: pilot

  1. Nathalie Vandegard-Van Hek zegt:

    Wanneer is deze serie op de nederlandse zenders te zien? of op Netflix?

  2. SERIEVISIE zegt:

    Er is nog niet over gesproken, dus kan dat dit voorlopig niet gaat gebeuren. Zo wel, dan lees je het hier natuurlijk meteen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.