Credits: Jordin Althaus / FoxCredits: Jordin Althaus / Fox

Rake: pilot

door • 26/01/2014 • RecensiesReacties (0)642

Cast Greg Kinnear, Tara Summers, Necar Zadegan, Omar J. Dorsey en Emjay Anthony
Genre Drama/komedie
Speelduur 45 minuten
Premiere 23 januari 2014
Zender Fox (Amerika)

Plot De charmante, maar hopeloze verknoeier Keegan Joye (Greg Kinnear) is een advocaat met hoge ambities, die worden tegengehouden door zijn narcistische trekjes, lang-leve-de-lol-mentaliteit en verslaving aan poker. Te midden van zijn persoonlijke problemen probeert Key als advocaat belangrijke zaken op te lossen.

Opvallend Rake is een remake van een gelijknamige Australische serie uit 2010, dezelfde man die de Australische serie bedacht, zit achter de Amerikaanse remake. Opvallend is ook dat de serie weer een hoofdrol geeft aan de charmante maar getroebleerde blanke man, die de afgelopen jaren zo populair is geweest. Een vergelijking met House of Californication is niet ver weg. 

Waarom wel? Oscar-genomineerde acteur Greg Kinnear speelt Keegan en speelt de rol met verve. Het personage van Keegan is niet altijd even sympathiek en een acteur met minder charme dan Kinnear had hem misschien ondraaglijk gemaakt. Ook is de serie gevat en goed geschreven, er zitten genoeg personages in waar je nieuwsgierig naar bent en het kijkt zo weg.

Waarom niet? Erg origineel is het allemaal niet. Zoals we al eerder zeiden: de vergelijking met Hank Moody uit Californication is snel gemaakt. Na een tijdje is het misschien wat vermoeiend om naar de zoveelste verslaafde, vrouwenverslindende veertiger te kijken die zijn leven op de rails probeert te houden. Ook wordt er zoveel aandacht besteed aan de persoonlijke problemen van Keegan, dat zijn werk als advocaat er een beetje lullig bijgesleept wordt.

Blijven kijken? Als je een groot fan bent van Californication, is dit een aanrader. Maar eigenlijk ontstijgt Rake net niet genoeg de middelmaat om te kunnen concurreren met het overweldigende aanbod aan andere goede series op de buis. Deze kunnen we wel missen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.