Credits: SBSCredits: SBS

Private Practice: seizoen 6

door • 05/02/2013 • RecensiesReacties (0)571

Cast Kate Walsh, Tim Daly, Paul Adelstein, KaDee Strickland, Taye Diggs, Amy Brenneman, Brian Benben, Caterina Scorsone en Benjamin Bratt
Genre Drama (medisch)
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender ABC (Amerika) Net 5 (Nederland)
Awards Prism Award voor Beste Actrice in een Dramaserie (Caterina Scorsone)

Plot Terwijl neonatale chirurg Addison iets probeert te maken van haar relatie met Jake en de adoptie van baby Henry, krijgen ook haar collega’s bij Seaside Welness aardig wat voor hun kiezen. Charlotte komt erachter dat ze zwanger is, waar ze helemaal niet blij mee is. Dat in tegenstelling tot haar man Cooper. Violet moet om leren gaan met de dood van Pete, Sheldon komt erachter dat hij prostaatkanker heeft en Amelia probeert, na een moeilijke tijd, haar leven weer op de rails te krijgen.

Memorabele quote Holly: “Thank you for everything. For being my family when I didn’t have one. For changing my life. You saved me. Thank you.”

Opvallend Private Practice is een spin-off van Grey’s Anatomy, waarin we dokter Addison Montgomery volgen naar Los Angeles wanneer ze gaat werken voor Seaside Welness. De twee series hebben ook meerdere crossovers gehad, waarin personages van de ene serie in de ander verschijnen. In seizoen 6 wordt nog veelvuldig gesproken over de personages uit Addisons verleden en Grey’s Anatomy.

Hoe zit het in elkaar? Dit seizoen draait om acht artsen (van neonatoloog tot therapeut) die gezamenlijk werken bij Seaside Welness. In iedere aflevering draait het grotendeels om een patiënt van één van de artsen, wisselend van therapiesessies tot kindergeneeskunde. Daarnaast heeft iedere dokter ook nog een vrij dramatisch privéleven.

Dit laatste seizoen kreeg ook elk karakter een waardig afscheid, omdat er aan ieder een speciale aflevering gewijd werd.

Waarom wel? Eén van de redenen waarom Private Practice de moeite waard is, is de ontzettend goede cast. Ze zijn ook allemaal een stukje ouder dan de personages in Grey’s Anatomy, waardoor de show veel volwassener over komt. Persoonlijk vinden wij dat Private Practice ieder seizoen beter werd en mede hierdoor konden wij ook steeds meer met de karakters meeleven. Voornamelijk dokter Charlotte King (KaDee Strickland) steelt in dit seizoen de show.

Waarom niet? De show is weinig vernieuwend en daardoor een vrij standaard dramaserie. Het is vermakelijk, maar niet bijzonder. Opvallend was ook dat de laatste aflevering meer om oude karakters, die de show al lang verlaten hebben, leek te draaien dan om de echte hoofdpersonages van dit seizoen.

Blijven kijken? Na zes seizoenen is er een einde gekomen aan deze serie, blijven kijken is dus geen optie. De serie is afgesloten met een sprookjesachtig einde en ieder personage lijkt een lang en gelukkig leven voor zich te hebben.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.