Credits: Channel 2Credits: Channel 2

Prisoners of War: seizoen 1

door • 09/04/2014 • RecensiesReacties (0)576

Cast Yoram Toledano, Ishai Golan, Assi Cohen, Yael Abecassis, Mili Avital, Adi Ezroni en Nevo Kimchi
Genre Drama/thriller
Speelduur 45-60 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Channel 2 (Israël)
Awards 4 awards bij de Israel Academy of Film and Television

Plot Nimrod Klein (Yoram Toledano), Uri Zach (Ishai Golan) en Amiel Ben-Horin (Assi Cohen) werden zeventien jaar geleden als militair ontvoerd. Als die eerste twee terugkeren naar Israël merken ze hoe lastig het is om na zeventien jaar gevangenschap hun leven weer op te pakken.

Memorable quote Posters in elke straat: “Bring them home!”

Opvallend Na het zien van Prisoners of War kocht 20th Century Fox de rechten van de serie en baseerde daar de hitserie Homeland op. Maar ondanks dat lijken de eerste seizoenen van beide series niet op elkaar.

Hoe zit het in elkaar? Prisoners of War schiet heen en weer tussen de verhaallijnen van de twee vrijgekomen militairen, hun vrouwen, hun kinderen en de legerpsychiater die hen onderzoekt. Daardoor verandert het perspectief bijna elke scène en krijgen wij het verhaal van alle kanten te zien.

Waarom wel? Prisoners of War is zowel leuk als je Homeland hebt gevolgd als wanneer je dat niet hebt gedaan. Wie Homeland gezien heeft, herkent kleine dingetjes die letterlijk zijn overgenomen, zoals de naam Dana voor een dochter en de klopsignalen waarmee de militairen communiceren. Heb je Homeland niet gezien, dan is Prisoners of War een enorm sterke serie die erg geloofwaardig de re-integratie van twee mannen volgt die zich na zeventien jaar gevangenschap niet zo op hun plek voelen in de vrijheid.

Waarom niet? Eén van de weinige nadelen van Prisoners of War is dat de serie in het Hebreeuws is. Engelse series zijn vaak goed te volgen zonder al te veel naar de ondertiteling te kijken, maar wie net als wij geen Hebreeuws spreekt zit vrij nauwlettend naar de onderste helft van het scherm te kijken en mist ondertussen misschien subtiele dingen die elders op het scherm gebeuren.

Blijven kijken? Als Prisoners of War je grijpt dan ga je seizoen twee zeker kijken. In de laatste aflevering van het eerste seizoen worden zoveel cliffhangers klaargezet dat je niet kan wachten om te kijken hoe het verhaal verder gaat.

Het eerste seizoen van Prisoners of War is vanaf 25 februari 2014 beschikbaar op DVD en word uitgegeven door Just Bridge Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.