Credits: Fanpop / FoxCredits: Fanpop / Fox

Prison Break: seizoen 1

door • 10/03/2013 • RecensiesReacties (0)920

Cast Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Amaury Nolasco en Robert Knepper
Genre Actie/drama/thriller
Speelduur 40-43 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender FOX (Amerika) RTL5 / RTL4 (Nederland)
Awards People’s Choice Award: Favoriet Nieuw Televisiedrama

Plot Als gevolg van een politieke samenzwering wordt de onschuldige Lincoln Burrows – die vertolkt wordt door Dominic Purcell – ter dood veroordeeld. Zijn jongere broer Michael Scofield is vastberaden Lincoln te bevrijden door middel van een ingenieus plan. Het plan vereist om eerst zelf opgesloten te worden in Fox River, de staatsgevangenis waar alles zich afpeelt. De start van een zenuwslopende missie, de tijd dringt.

Memorabele quote Michael: “Preparation can only take you so far. After that, you got to take a few leaps of faith.”

Opvallend De in de serie ‘Fox River State Penitentiary’ is in werkelijkheid de Joliet gevangenis in Illinois, die al sinds 2002 buiten gebruik is. Nou is dat niet bijzonder opvallend, maar de cel waar Lincoln Burrows in zit was de daadwerkelijke cel van John Wayne Gacy, een beruchte seriemoordenaar.

Hoe zit het in elkaar? Prison Break begint lichtelijk in medias res, maar we worden al snel bekend met de personages en de gebeurtenissen. De 22 afleveringen spelen zich voor het overgrote deel binnen de gevangenis af, maar we beleven ook een parallel lopende verhaallijn buiten de gevangenis. Daarnaast bevat seizoen één een aflevering waarin we jaren teruggaan in de tijd, waardoor we de situatie een stuk beter overzien. De puzzelstukjes die je nog miste, kun je daar vinden. De ene aflevering zijn de broers nog maar een paar stappen van hun vrijheid vandaan, de andere aflevering moeten ze bijna van voor af aan beginnen. Je kunt geen aflevering missen.

Waarom wel? Spanning, wendingen, actie, fenomenale acteerkunsten, een uitstekende cast, mooie beelden en een verhaal met de hoofdletter v. Je leeft je direct helemaal in en wordt meegezogen in het gevangenisleven van Fox River. Het knappe van Prison Break is dat je na elke aflevering hunkert naar de volgende, hoe nu verder?!

Waarom niet? Van toevalligheden en geluk is Prison Break niet vies. Ben jij het “Jaa hoor!” type uit de categorie “Dat is wel heel toevallig”, dan is Prison Break waarschijnlijk niks voor jou. Ondanks dat veel dames zich kunnen vergapen aan hoofdrolspeler Wentworth Miller, het goed in elkaar zittende verhaal en de drama, leent de serie zich meer voor het mannelijke geslacht.

Blijven kijken? Absoluut. Neem net zoals bij seizoen één wel de tijd, nu je de serie niet meer hoeft te volgen op je telebuis is het onmogelijk maar één aflevering per keer te bekijken.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.