Credits: Ben Blackall / ITVCredits: Ben Blackall / ITV

Prey: pilot

door • 08/05/2014 • RecensiesReacties (0)1719

Cast John Simm, Rosie Cavaliero, Adrian Edmondson, Benedict Wong, Hugh O’Brien en Darren Whitfield
Genre Thriller
Speelduur 46 minuten
Première 28 april 2014
Zender ITV (Engeland)

Plot Marcus Farrow (John Simm) is een politieagent die thuis wordt gevonden naast zijn dode vrouw en kind. Hij is de hoofdverdachte en wordt gearresteerd. Bij de eerste mogelijkheid die hij krijgt ontsnapt Marcus en vlucht hij de straten van Manchester op.

Opvallend Prey moest improviseren om binnen het budget te blijven. Eén van de keuzes die de makers gemaakt hebben, is om alleen met beschikbaar licht te filmen, geen dure studiolampen dus. De scènes zijn daardoor wat donkerder dan je verwacht, maar zeker de avond- en nachtscènes krijgen er wat extra dreiging door.

Waarom wel? Een politieagent die op de vlucht is door straten waar hij nog maar een paar dagen daarvoor zelf criminelen oppakte, geeft een hoop spanning. Net als in meer Engelse politieseries hebben een hoop agenten raakvlakken met de criminaliteit of problemen in hun privéleven wat natuurlijk voor een groot deel hun keuzes bepaalt. Wij weten dus nooit waar we aan toe zijn en worden vaak verrast.

Waarom niet? Prey neemt veel tijd om dingen uit te leggen en situaties te schetsen. Daardoor ligt het tempo van de pilot af en toe nogal laag. Verder ontsnapt Marcus net wat te vaak op het nippertje. Hij is altijd net iets sneller of slimmer dan andere agenten. Die onaantastbaarheid kan het wat minder spannend maken.

Blijven kijken? Ja. Deze pilot zit vol onverwachte wendingen en er zijn een hoop vragen opgeworpen. Met nog maar twee afleveringen te gaan krijgen we daar snel antwoord op. Die anderhalf uur die we daar in moet steken, vliegen voorbij door het hoge tempo.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.