Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

Pretty Little Liars: seizoen 5

door • 30/03/2015 • RecensiesReacties (0)916

Cast Lucy Hale, Troian Bellisario, Ashley Benson, Shay Mitchell, Ian Harding, Holly Marie Combs, Chad Lowe, Keegan Allen, Tyler Blackburn, Janel Parrish, Laura Leighton en Sasha Pieterse
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 25
Zender ABC Family (Amerika) Netflix (Nederland)

Plot De vier vriendinnen, Aria (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanna (Ashley Benson) en Emily (Shay Mitchell) zijn nog steeds bezig met het ontrafelen van wie ‘A’ is. Alison (Sasha Pieterse) keert na haar verdwijning eindelijk terug naar Rosewood en zorgt voor een hoop commotie in de stad. Alison brengt de andere liars in de problemen door hen te laten liegen over de reden van haar verdwijning.

Memorable quote De nieuwsgierige Spencer kan haar geduld niet bewaren als haar buurman Jonny een bizarre machine bouwt: “I don’t want to figure it out. I just want to know.”

Opvallend Na vijf seizoenen kennen we blijkbaar nog steeds niet alle geheimen van Rosewood. ABC Family heeft de serie met niet één, maar nog twee seizoenen verlengd. Dat vinden wij natuurlijk helemaal niet erg, maar we hopen wel dat de ontrafeling van ‘A’ niet nog twee seizoenen op zich laat wachten..

Hoe zit het in elkaar? Pretty Little Liars gaat al vijf seizoenen over de vraag wie ‘A’ is. Inmiddels weten we in ieder geval dat ‘A’ geen lieverdje is, want met vervelende berichten en zelfs fysiek geweld maakt hij (of zij) het leven van de liars ondraaglijk. In seizoen vijf keert Alison eindelijk (levend) terug in Rosewood en is de groep vriendinnen zelfs weer even herenigd. Zoals in elk voorafgaand seizoen zet ‘A’ het leven van de vriendinnen weer op stelten. Er wordt zelfs een moord gepleegd..

Waarom wel? ‘A’ blijft de vriendinnen natuurlijk teisteren met dreigementen, maar in dit seizoen hebben de makers ook duidelijk andere verhaallijnen de ruimte gegeven. Zo draaien een hoop afleveringen over Alison die na haar ‘ontvoering’ terugkomt naar Rosewood. Ook ontstaan er nieuwe romances en maken de vriendinnen zich klaar voor de universiteit. Dat vinden wij fijn om te zien, want soms worden we een beetje moe van al dat A-drama. Verder maakt seizoen vijf plaats voor een aantal leuke personages die een bijrol hebben in de serie. Zo komt de maffe Jonny (Will Bradley) in het tuinhuisje van de Hastings wonen en duikt ene Lesli (Elizabeth McLaughlin) op in Rosewood, die naar eigen zeggen BFF’s was met Mona.

Waarom niet? We vinden het jammer dat sommige personages dit seizoen een beetje naar de achtergrond zijn verdwenen. Zo hoorden we, in verhouding tot de andere seizoenen, maar weinig van Ezra (Ian Harding) en was Toby (Keegan Allen) soms hele afleveringen achter elkaar niet te zien. Veder zien wij af en toe door de bomen het bos niet meer. Ook in dit seizoen is er weer heel erg veel gebeurd en het is inmiddels niet meer bij te houden. Iedereen is al wel eens verdacht geweest en iedereen is ook al eens bijna de dood in gejaagd door ‘A’. Gelukkig lijkt het er in de seizoensfinale op dat de ontrafeling van ‘A’ nadert. Zullen we er dan eindelijk achterkomen?

Blijven kijken? Wij liggen sinds de seizoensfinale al nachten wakker, nu ‘A’ eindelijk een naam heeft gekregen. Er zit dus niets anders op dan gewoon door te blijven kijken. Die laatste twee seizoenen kunnen we heus nog wel aan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.