Credits: Eric McCandless / ABC FamilyCredits: Eric McCandless / ABC Family

Pretty Little Liars: seizoen 4

door • 03/09/2014 • RecensiesReacties (0)882

Cast Lucy Hale, Troian Bellisario, Ashley Benson, Shay Mitchell, Ian Harding, Holly Marie Combs, Chad Lowe, Keegan Allen, Janel Parrish en Sasha Pieterse
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender ABC Family (Amerika)

Plot De vier vriendinnen, Aria (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanna (Ashley Benson) en Emily (Shay Mitchell), zijn nog steeds bezig om te ontrafelen wie ‘A’ is en of hun vriendin Alison (Sasha Pieterse) nog leeft. Gaandeweg komen ze achter steeds meer intrigerende geheimen en lopen ze zelf een steeds groter gevaar om gepakt te worden door de mogelijke achtervolger van Alison. 

Memorable quote Alison: “Sometimes lies are more interesting than the truth.”

Opvallend Pretty Little Liars is gebaseerd op de gelijknamige boeken, van Sara Shephard. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof de serie de boeken niet helemaal opvolgt, door bijvoorbeeld het vriendje van Spencer, Toby, wel te laten leven, zijn er toch heel veel dingen uit het boek die wel overeenkomen, waar je het misschien niet van zou verwachten.

Hoe zit het in elkaar? Pretty Little Liars draait nog steeds om ‘A’ die de Liars kwelt met vervelende berichten en zelfs fysiek geweld. De vriendinnen zijn vooral bezig om erachter te komen wie die zogenaamde ‘A’ is die hun leven zo beïnvloedt.  Ze zijn inmiddels ook al bijna twee jaar bezig om uit te zoeken wat er met Alison gebeurd is op de avond dat ze vermist raakte. Aan het einde van elke aflevering is er altijd een stuk dat vanuit het oogpunt van ‘A’ te zien is.

Waarom wel? De ontrafeling van ‘A’ komt steeds dichterbij in dit seizoen en dat houdt het ongelooflijk spannend. Verder heeft dit seizoen weer een beetje afwisseling van personages, zoals nieuwe liefdes voor de meiden en dat is weer verfrissend. De humor in de serie komt vooral van Hanna met haar oneliners en dat is nog steeds iets om van te genieten.

Waarom niet? Het duurt inmiddels veel te lang. Er zijn al vijftien verschillende verdachten geweest en in het aankomende seizoen zal dat nog wel veel meer worden. De schrijvers van de serie laten de kijkers te lang wachten op antwoorden en dat maakt het frustrerend om de serie te volgen. Pretty Little Liars had moeten stoppen op zijn hoogtepunt, en dat is al ver terug.

Blijven kijken? We zijn inmiddels zo dichtbij alle antwoorden waar we al vier seizoenen op wachten, we kunnen nu niet meer stoppen met kijken!

Het vierde seizoen van Pretty Little Liars is vanaf 3 september beschikbaar op DVD en wordt uitgegeven door Warner Bros Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.