Credits: ABC FamilyCredits: ABC Family

Pretty Little Liars: seizoen 3

door • 15/01/2014 • RecensiesReacties (0)624

Cast Lucy Hale, Ashley Benson, Troian Bellisario, Shay Mitchell, Holly Marie Combs, Ian Harding en Sasha Pieterse
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 24
Zender ABC Family (Amerika)
Awards Nominatie People’s Choice Award voor Beste Kabel TV Drama

Plot Zes maanden nadat Aria (Lucy Hale), Spencer (Troian Bellisario), Hanna (Ashley Benson) en Emily (Shay Mitchell) erachter zijn gekomen dat Mona A is, beginnen ze aan het laatste jaar op Rosewood High. Ondanks dat Mona in psychiatrische inrichting Radley zit, worden de vriendinnen nog steeds lastig gevallen door A. Het blijkt een heel team te zijn onder leiding van een mysterieuze blonde vrouw in een rode jas. Ondertussen gaat ook de zoektocht naar de moordenaar van Alison door.

Memorabele quote Hanna: “I can’t go around without a phone. That’s like going around without a brain or shoes.”

Opvallend De serie is zo populair dat ABC Family zelfs een spin-off maakte in de vorm van webserie Pretty Dirty Secrets. De webserie speelt zich helemaal af in Rosewoods Halloweenwinkel. De vaste castleden zijn niet te zien. Wel deden bijvoorbeeld Vanessa Ray als CeCe Drake en Drew Van Acker als Jason DiLaurentis een aflevering mee.

Hoe zit het in elkaar? Eigenlijk is het één groot moordmysterie. We zitten grotendeels nog met dezelfde vragen als toen de serie in 2010 begon. Wie heeft Alison vermoord? Wie is A? Natuurlijk weten we meer, zoals dat Toby bij het A-team hoort, maar vaak dachten we ook dat we iets wisten, wat later weer niet waar bleek te zijn. Wij gaan dus door dezelfde fases heen als de vier liars.

Waarom wel? Het maakt de makers van Pretty Little Liars dit seizoen niet uit dat de serie te zien is op een familiezender. Wij schrokken iets vaker dan we willen toegeven, want het wordt allemaal steeds donkerder en duisterder. Er gaat bijna geen aflevering zonder cliffhanger voorbij en dus blijft de serie verrassend lang spannend. Dat komt ook zeker door de actrices, die dit seizoen op hun best zijn. Troian Bellisario is geweldig in de afleveringen waarin Spencer doordraait en het allemaal niet meer ziet zitten. Het is een kant die we nooit eerder van haar zagen, maar wat levert het mooie televisie op. Ashley Benson zorgt er gelukkig tussendoor voor dat er altijd wel iets te lachen valt, want wat is ze weer grappig als Hanna.

Waarom niet? Soms weten we weer waarom de serie in Amerika in het genre tienerdrama valt. Niet dat wij ons daar iets van aantrekken, want stiekem houden we wel van al die smeuïge geheimen, bizarre wendingen en stiekeme samenwerkingen. Maar de tienermeisjesproblemen, zoals de eindeloze break-ups and make-ups, raken wij wel eens zat. Dat ons favoriete televisiekoppel dit seizoen niet overleeft, maakt het voor ons niet echt beter. Ja, we hebben het inderdaad over Aria en Ezra. Bij welke romance moeten we voortaan wegzwijmelen?

Blijven kijken? Leeft Ali echt? Wie horen er nou bij het A-team? Is Mona onschuldig? Wat ligt er in de kofferbak? Wij wachten weer ongeduldig op antwoorden en dus op het volgende seizoen. Meteen doorkijken dus!

Het derde seizoen van Pretty Little Liars is vanaf 15 januari 2014 op DVD verkrijgbaar en wordt uitgegeven door Warner Bros Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.