Credits: Warner Home VideoCredits: Warner Home Video

Pretty Little Liars: seizoen 1

door • 15/11/2013 • RecensiesReacties (0)1408

Cast  Troian Bellisario, Ashley Benson, Lucy Hale, Shay Mitchell, Holly Marie Combs, Chad Lowe, Ian Harding, Sasha Pieterse, Laura Leighton, Janel Parrish en Keegan Allen
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender  ABC Family (Amerika) Netflix (Nederland)
Awards Teen Choice Award voor Choice Summer TV Show

Plot
 De vriendinnen Aria (Lucy Hale), Hanna (Ashley Benson), Emily (Shay Mitchell) en Spencer (Troian Bellisario) zijn hun ‘leider’ Alison (Sasha Pieterse) kwijt. Het tienermeisje is verdwenen. Sindsdien worden de vier vriendinnen lastiggevallen door de anonieme persoon ‘A’, die hen bedreigende teksten stuurt via SMS. De meiden denken dat ‘A’ iets te maken heeft met de vermissing van Alison en gaan op zoek naar aanwijzingen.

Memorable quote Aria: “Wait, you snuck mom into your room last night?”
Byron: “Technically you can not sneek into your own house.”
Aria: “Oh, got to remember that.”

Opvallend Pretty Little Liars is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard, maar nog voordat het eerste boek in 2006 verscheen waren er al plannen om er een televisieserie van te maken. Pretty Little Liars zou namelijk in 2005 te zien zijn op de zender The WB Television Network, maar dit netwerk hield op te bestaan. Uiteindelijk bestelde ABC Family de serie in 2010.

Hoe zit het in elkaar? 
De serie kent vier losse verhaallijnen, namelijk die van de vier vriendinnen. We volgen Aria, Hanna, Emily en Spencer in hun middelbare schoolleven. De verdwenen Alison is de verbinding tussen de meiden en de zoektocht naar ‘A’ brengt de vier verhaallijnen bij elkaar.

Waarom wel? Pretty Little Liars is een goed in elkaar gezette serie waarin niets is wat het lijkt. Juist die onvoorspelbaarheid maakt dat wij door willen kijken. Het is bijna frustrerend dat ‘A’ zo mysterieus blijft en niet gevonden wordt, maar dit maakt het tegelijkertijd ook heel goed. Als kijker weet je daarnaast dat ooit een keer bekend moet worden wie ‘A’ nu eigenlijk is, dit maakt steeds nieuwsgierig naar nieuwe afleveringen.

Waarom niet? Er zit een enorme hoeveelheid drama in de serie waardoor het te onrealistisch wordt. De ene ramp volgt de andere op en de meiden komen om de haverklap met de politie in aanraking of in het ziekenhuis terecht. Na verloop van tijd wordt dit nogal storend. Ze maken dingen mee waar menig tienermeisje hevige trauma’s aan over zou houden, maar zij gaan vrolijk door met hun missie en gaan ook nog eens fulltime naar school.

Blijven kijken? 
Ja. Hoewel de meiden veel op het spoor zijn, is ‘A’ na dit seizoen nog steeds niet onthuld. Dit maakt dat je het tweede seizoen bijna wel móet gaan kijken.

Het eerste seizoen van Pretty Little Liars is vanaf 13 november 2013 verkrijgbaar op DVD en wordt uitgebracht door Warner Home Video.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.