Credits: DeadlineCredits: Deadline

Prachtige pilots: tv-series waar wij op wachten

door • 26/04/2013 • FeaturesReactie (1)457

Wel eens van Americana, Guilty of Living Loaded gehoord? Nee? Dat klopt. Ze behoorden tot de eindeloze lijst pilots die vorig jaar de televisie niet haalden. Hoofdredacteur Steffie speelt voor orakel en voorspelt welke pilots we wel te zien krijgen.

ABC gaat weer in zee met Steven Spielbergs Amblin TV en dat zien wij ook wel zitten. Lucky 7 vertelt de verhalen van zeven werknemers van een tankstation in Queens. Hun levens veranderen wanneer ze gezamenlijk de jackpot van een loterij winnen. Natuurlijk kan zo’n mozaïekvertelling compleet mislukken, maar als dit goed gaat, wordt het prachtig, denk aan Treme. Het plot biedt ruimte voor zowel tragiek als komedie en aan de cast mankeert ook niets. The Wire‘s Isiah Whitlock Jr. doet mee, net als Mad Mens Matt Long en Christine Evangelista uit The Killing Point.

Een science fiction western gebaseerd op een comic. Noem me gek, maar ik kan niet anders dan benieuwd zijn naar de uitkomst. The Sixth Gun wint nu al punten op het gebied van originaliteit. Dat onze eigen Michiel Huisman (zie foto) de hoofdrol heeft, helpt natuurlijk ook. Hij doet het goed in Amerika met rollen in Treme en Nashville, maar ik gun hem toch wel zijn eigen tv-serie. Vooral omdat hij knappe schurk Drake Sinclair gaat spelen. De losbandige cowboy gaat op zoek naar het mythische zesde pistool, dat gevaarlijke krachten bezit.

Voor legendarische families is er wat mij betreft altijd plaats op televisie. Voor een moderne versie van Hatfields & McCoys wil ik best een uurtje minder slapen. De bekroonde en gelijknamige mini-serie met Kevin Costner was prachtig, maar stiekem vind ik een nieuwe kijk op de epische strijd interessanter. De serie vindt namelijk plaats in hedendaags Pittsburgh. De onverwachte dood van de patriarch van de McCoys zorgt opnieuw voor vijandschap tussen de twee beruchte families. Dexters James Remar gaat verder op tv als de machtige Joe Hatfield en One Tree Hills Sophia Bush speelt Emma, de grote ster van de McCoy-familie. 

Televisies favoriete moeder-dochterduo deelde alles al en nu ook een on-screen lover. Volg je het nog? Ik heb het natuurlijk over actrices Lauren Graham en Alexis Bledel. Jarenlang waren ze samen te zien als de Gilmore Girls. Onlangs deelde Graham het televisiebed met Jason Ritter in Parenthood. Nu haar personage Sarah afscheid heeft genomen van Ritters Mark is het tijd voor een nieuwe liefde. In Friends & Family van Fox staat hij tegenover Alexis Bledel. Genoeg reden om de pilot uit te zenden, vind ik. De twee spelen trouwens Gavin en Stacey, een koppel in een lange afstandsrelatie. 

Mandy Moore zou vorig jaar al haar eigen televisieserie krijgen, maar dat ging niet door. Dit seizoen begon ze als één van de disfunctionele vrouwen in Pulling en zag daar op het laatste moment van af. Goede beslissing, vond ik, want ze heeft nu eindelijk een serie, en een tegenspeler, gevonden die zomaar eens het kijken waard kan zijn. In The Advocates speelt Moore een advocaat die samen gaat werken met een ex-gevangene om underdogs te verdedigen. Southlands Benjamin McKenzie levert tegenspel en dus verwacht ik veel goeds.

Welke nieuwe series hopen jullie dit najaar op televisie te zien?

Gerelateerde berichten

One Response to Prachtige pilots: tv-series waar wij op wachten

  1. Marloes van Bedaf zegt:

    Ik wacht ook op Hatfields & McCoys. Erg fijne cast en ook ik ben benieuwd hoe ze het naar het nu gaan brengen; Michiel op tv is altijd goed, al weet ik nog niet zo goed wat ik van de serie moet denken; Agents of S.H.I.E.L.D. klink als iets wat ik echt enig zou kunnen vinden; Ik dacht dat Delirium een film zou worden en denk eerlijk gezegd ook dat dat better werkt, maar ik ben benieuwd naar het resultaat; Once Upon A Time In Wonderland (als OUAT liefhebber)..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.