Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Playing House: seizoen 1

door • 29/12/2014 • RecensiesReacties (0)427

Cast Lennon Parham, Jessica St. Clair, Keegan-Michael Key, Zach Woods, Brad Morris en Lindsay Sloane
Genre Komedie
Speelduur 30 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender USA Network (Amerika)

Plot Emma (Jessica St. Clair) woont en werkt in China, maar komt naar huis om haar zwangere beste vriendin Maggie (Lennon Parham) te bezoeken. Eigenlijk is Emma niet van plan om lang in haar geboorteplaats Pinebrook te blijven, maar als blijkt dat Maggie’s man vreemdgaat, besluit ze niet terug te gaan naar China. De twee staan ineens voor een grote uitdaging: samen een baby opvoeden.

Memorable quote Maggie: “I’m gonna hug you so hard, it’s gonna hurt.”
Emma: “I’m gonna squeeze you so hard, that baby’s gonna come out of you.”

Opvallend Lennon Parham en Jessica St. Clair spelen niet alleen beste vriendinnen, maar zijn dat ook echt. De actrices kennen elkaar al jaren en maakten voor Playing House samen de serie Best Friends Forever (hoe toepasselijk). Daarin hadden de personages die ze speelden zelfs hun eigen namen.

Hoe zit het in elkaar? In Playing House wordt er ook precies gedaan wat er in de titel staat, want eigenlijk spelen Emma en Maggie natuurlijk een soort volwassenversie van vader- en moedertje. Gelukkig gaat de komedieserie wel verder dan dat en is het geen standaard vrouwenserie. Het is één van de weinige series die de Bechdel-test doorstaat. Je weet wel, dat er in een scène twee vrouwen voorkomen en dat ze dan over iets anders dan mannen praten. Gebeurt inderdaad helaas niet vaak, hier mooi wel.

Waarom wel? Eigenlijk draait deze komedie vooral op de jarenlange vriendschap van Emma en Maggie en dat is maar goed ook. De chemie tussen Lennon Parham en Jessica St. Clair is geweldig, en zorgt ervoor dat de twee met de gekste dingen wegkomen en we bovendien als kijkers ook eigenlijk best bevriend met ze willen zijn. Denk trouwens niet dat Playing House een typische vrouwenkomedie is, zeker niet. De aflevering waarin ze bij Emma’s ex Mark thuiskomen voor een meidendagje met zijn vrouw Tina is hilarisch. Vroeger noemden de vriendinnen Tina bird bones, vanwege haar iele lichaam en botten die bij de kleinste aanraking al braken. Ook nu vallen er nog genoeg grappen over haar te maken, want Tina’s leventje is iets te perfect. Totdat er een kast opengemaakt wordt waar letterlijk haar slechte kant in verstopt zit.. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de komische scènes met Keegan-Michael Key, die Mark speelt. Ook zijn bezigheden in het kleine stadje worden flink op de hak genomen. Lennon Parham en Jessica St. Clair zijn dan ook niet bang voor absurde humor of flinke beledigingen en dat is precies waarom Playing House zo verfrissend is.

Waarom niet? De kans is niet heel groot, maar voor wie ook Best Friends Forever heeft gezien, lijkt Playing House misschien een aftreksel. Ook daarin offerde de ene vriendin zich op voor de ander, alleen was het toen Jessica St. Clairs personage dat gedumpt werd. Soms is het wel jammer dat de personages, op hun garderobe na, behoorlijk op elkaar lijken. Emma begon als de carrièrevrouw, maar gezien ze al snel geen werk meer heeft, mist er misschien toch af en toe wel wat variatie in de personages.

Blijven kijken? Zeker! Maggie en Emma behoren na tien afleveringen tot onze favoriete televisievriendinnen. We zijn dan ook blij dat USA Network een tweede seizoen van Playing House heeft besteld.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.