Credits: USA NetworkCredits: USA Network

Playing house: pilot

door • 02/05/2014 • RecensiesReacties (0)355

Cast Lennon Parham, Jessica St. Clair, Keegan-Michael Key, Zach Woods en Brad Morris
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 29 april 2014
Zender USA Network (Amerika)

Plot Maggie (Lennon Parham) en Emma (Jessica St. Clair) zijn van kleins af aan vriendinnen en hebben al het nodige samen meegemaakt. Nu staan ze voor de grootste uitdaging tot nu toe: het opvoeden van Maggie’s baby. Wanneer de hoogzwangere Maggie ontdekt dat haar man een affaire heeft, klopt ze aan bij haar beste vriendin Emma die in China woont en werkt. Om Maggie te helpen in deze moeilijke tijd, geeft Emma haar succesvolle carrière in China op en keert ze terug naar hun geboortestad Pinebrook, waar ze dertien jaar geleden halsoverkop alles achterliet.

Opvallend Playing House stond al sinds februari 2013 op het programma voor USA Network, toen nog als The Untitled Lennon Parham/Jessica St. Clair Project. Beide hoofdrolspeelsters zijn ook uitvoerend producent. In mei 2013 werd Playing House officieel een nieuwe serie van USA Network, de tweede komedie voor de zender.

Waarom wel? Het standaardverhaal over een zwangere vrouw die haar man vanwege een affaire het huis uitzet en dan hulp krijgt van haar beste vriendin, is iets dat we eigenlijk wel een beetje kennen. Toch lijkt Playing House hier een andere draai aan te geven. De beste vriendin, Emma in dit geval, gaat niet per se door met haar eigen leven, maar besluit haar eigen leven op te geven en bij Maggie in te trekken om haar te helpen. Origineel en misschien wel de sleutel tot succes? De chemie tussen de beide hoofdrolspeelsters is in de pilot al geweldig en erg veelbelovend. Maggie en Emma zijn zo verschillend dat ze elkaar juist daarom goed aanvullen. Daarnaast zijn de grappen en situaties in Playing House ook echt om te lachen: het moment dat de vriendinnen in de auto meezingen met de radio is zo herkenbaar en heerlijk grappig.

Waarom niet? Hoewel de chemie tussen Maggie en Emma al bijna niet beter kan, moeten de overige castleden nog wel groeien in hun rol. Playing House moet geen Maggie-en-Emma-show worden, want dan wordt het waarschijnlijk snel saai. Daarnaast moeten de situaties en grappen wel zo origineel blijven als in de pilot, anders voegt Playing House weinig toe aan het huidige televisielandschap.

Blijven kijken? De pilot doet smaken naar meer. Het voelt na de eerste aflevering alsof we Maggie en Emma al langer kennen. Wij zijn benieuwd hoe de vriendinnen hun leven gaan indelen tijdens en na de komst van Maggie’s baby. Kom maar op met aflevering twee!

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.