Credits:  Jean Kim / Warner BrosCredits: Jean Kim / Warner Bros

Play It Again, Dick: pilot

door • 21/09/2014 • RecensiesReacties (0)470

Cast Ryan Hansen, Kristen Bell en Jason Dohring
Genre Komedie
Speelduur 7 minuten
Première 18 september 2014
Zender CW Seed (Amerika)

Plot Ryan Hansen probeert zijn carrière nieuw leven in te blazen door een spin-off van Veronica Mars te beginnen. Hij wil opnieuw zijn personage Dick Casablancas spelen, maar dit keer is hij een privé detective. Natuurlijk moet Kristen Bell komen opdraven om hem te helpen, want wat is een Veronica Mars spin-off zonder de actrice die haar speelde?

Opvallend Spin-offs van Veronica Mars zijn dit jaar niet meer weg te denken. Play It Again, Dick is er een in de vorm van een webserie over Dick, maar daarvoor kwam al de langverwachte Veronica Mars-film uit en ook verscheen er een boek, dat verder gaat waar de film eindigt.

Waarom wel? Alles dat ook maar een beetje te maken heeft met Veronica Mars doet het goed bij ons. Het is dus ook zeker leuk om Kristen Bell weer te zien, al speelt ze nu nog een gefictionaliseerde versie van haarzelf. Dat is overigens wel een van de pluspuntjes van Play It Again, Dick. Bijna alle acteurs spelen zichzelf en hun personages uit de hitserie. Van Ryan Hansen als Dick Casablancas kunnen we dan ook de oude vertrouwde dingen verwachten: platte humor en slechte catchfrases. Gelukkig kan Bell ook wat van de sarcastische opmerkingen maken die we gewend zijn uit Veronica Mars. Verder is het gewoon wat het is: een vermakelijke, hele lichte webserie die niet echt ergens overgaat, maar best grappig is.

Waarom niet? Ja, het is een aanrader voor fans van Veronica Mars, maar toch ook weer niet helemaal. Het is namelijk toch echt wel de grote Ryan Hansen-show, of dus zijn personage Dick Casablancas. En zoals Kristen Bell zelf al zegt, dat was nou niet het meest geliefde personage. Verwacht dus een hoop flauwe Dick-grappen (letterlijk) en onzinnige verhaallijntjes, die zo flinterdun zijn dat er nauwelijks een plot aan te pas komt. Verstand op nul dus. Lukt dat niet, doe dan wat anders met die zeven minuten, want je krijgt ze niet meer terug.

Blijven kijken? 
Het zijn maar een paar minuten, en daarin hebben wij genoeg gelachen. Veel oude castleden zullen gedurende dit seizoen ook opduiken, dus dat maakt het wel het doorkijken waard.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.