Credits: -Credits: -

Pilot seizoen update: CBS en Fox

door • 24/01/2013 • NieuwsReactie (1)330

De netwerken blijven maar nieuwe pilots bestellen. Vooral CBS en Fox doen deze week goede zaken met zowel komedies als drama’s.

Fox blijft samenwerken met Seth MacFarlane en geef ze maar eens ongelijk. Het netwerk heeft duidelijk vertrouwen in MacFarlane en bestelt meteen zes afleveringen van zijn nieuwste serie Dads. Alec Sulkin en Wellesley Wild schrijven de serie en zijn samen met de man achter Family Guy verantwoordelijk voor de uitvoerende productie. De komedieserie gaat over twee mannen van dertig die hun vreselijke vaders in huis moeten nemen.

CBS vond de komedie Bad Teacher met Cameron Diaz zo leuk dat ze een pilot bestellen die gebaseerd is op de film. Niet geheel onverwacht krijgt de serie dezelfde naam, maar Diaz speelt niet mee. Wie wel de hoofdrol krijgt, is nog niet bekend. Happy Endings‘ Hilary Winston schrijft de komedieserie over een brutale gescheiden vrouw die lerares wordt om zo een nieuwe man te ontmoeten.

Friends‘ producent Dana Klein schrijft voor CBS komedieserie Friends With Better Lives over een groep dertigers die allemaal vinden dat de ander het beter heeft. The Mentalist maker Bruno Heller brengt CBS de pilot van The Advocates. In die dramaserie werken een vrouwelijke advocaat en een mannelijke ex-gevangene samen om op te komen voor de underdogs. Heller schrijft en produceert de pilot zelf.

Iemand zin in Beverly Hills Cop? CBS brengt de bekende franchise naar televisie onder dezelfde naam als de films. Brandon T. Jackson speelt Foley’s zoon Aaron, die ook werkzaam is als agent en onder de schaduw van zijn vader vandaan probeert te komen. Eddie Murphy zal in de pilot te zien als de gevatte agent die we allemaal nog wel kennen. Als de tv-serie echt wordt opgepikt, zal Murphy ook vaker terugkeren.

Eén van meest gewilde acteurs dit pilot seizoen is niet langer meer beschikbaar. Fox kaapt Greg Kinnear (Little Miss Sunshine) weg. Hij krijgt de hoofdrol in Rake, gebaseerd op de gelijknamige Australische tv-serie. Hij speelt een strafrechtelijk advocaat die bekend staat om zijn charme en een nogal chaotisch leven heeft. Zijn gebrek aan discretie en zijn vastberadenheid om mensen te verdedigen, zorgen ervoor dat hij geweldige zaken krijgt. Kinnear is ook nog co-uitvoerend producent samen met de producer van de originele tv-serie.

Ook ziet het netwerk iets in Sleepy Hollow, een moderne thriller gebaseerd op het bekende sprookje. De pilot komt van Star Trek-schrijvers Alex Kurtzman and Bob Orci. De uitvoerend producent van Bones krijgt een kans met Delirium, daarin staat een wereld centraal waar liefdesgevoelens verwijderd kunnen worden door middel van een speciale procedure. De serie draait om Lena Holoway, die 95 dagen voor haar behandeling verliefd wordt.

Gerelateerde berichten

One Response to Pilot seizoen update: CBS en Fox

  1. Tom van Steensel zegt:

    Normaal gesproken zou ik nee zeggen tegen een Beverly Hills Cop-serie, maar aangezien showrunner Shawn Ryan ook verantwoordelijk was voor The Shield en het veel te vroeg gecancelde Terriers…. zal ik het toch maar een kans geven :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.