Credits: -Credits: -

Pilot seizoen update: ABC bestelt Spielberg pilots

door • 04/02/2013 • NieuwsReacties (0)276

Het pilot seizoen is nog steeds in volle gang. ABC bestelt een drama en een komedie van Steven Spielbergs studio en ook de andere netwerken blijven aan nieuwe projecten beginnen.

Steven Spielberg’s Amblin TV doet goede zaken. ABC bestelt de pilots van drama Lucky 7 en komedie Middle Age Rage. De dramaserie volgt het leven van, hoe verrassend, zeven werknemers van een tankstation in Queens. Hun levens veranderen wanneer ze de jackpot van een loterij winnen. ER’s David Zabel heeft de pilot samen met Jason Richman geschreven. Middle Age Rage gaat over een moeder van middelbare leeftijd die het zat is dat niemand haar ziet staan. Ze besluit meer voor zichzelf op te komen en respect te eisen.

ABC bestelt nog een komedie. Divorce: A Love Story is gebaseerd op de Israelische serie Life Isn’t Everything. Het gaat over het net gescheiden koppel Kenny en Robin. Zonder elkaar zijn ze nog vreselijker dan samen en ze kunnen elkaar maar niet met rust laten. In 2011 werkte CBS al aan de Amerikaanse remake van Life Isn’t Everything, maar stopte de productie. Nu hebben uitvoerende producenten Daniel Lappin, Mike Sikowitz en Noa Tishby hun plek bij ABC gevonden. Lappin en Sikowitz zijn ook de schrijvers van de pilot.

Ook NBC heeft groen licht gegeven aan een komedie pilot. Brenda Forever is een komedie die aan elkaar hangt van flashbacks. We zien hoofdpersonage Brenda Miller op 13-jarige leeftijd, maar ook op 31-jarige leeftijd. In haar tienerjaren was ze mollig en onhandig, maar toch zelfverzekerd en nu ze begin dertig is, doet ze nog steeds wat ze wil. Hoewel het nog niet bevestigd is, lijkt het erop dat The Office’s Ellie Kemper de hoofdrol krijgt.

De Britse serie Second Sight komt naar Amerika. CBS bestelt een pilot gebaseerd op de psychologische thrillerserie. De Amerikaanse versie ligt in de handen van Homeland’s uitvoerende producent Michael Cuesta, die samen met zijn broer Gerald de pilot schreef. Second Sight volgt een rechercheur die plotseling een virus heeft waardoor hij hallucinaties krijgt die zijn onderbewustzijn weerspiegelen.

Fox gaat in zee met Justified maker Graham Yost. Wild Blue vertelt het verhaal van een groep mannen en vrouwen die aan boord van een U.S. Aircraft Carrier werken. De dramaserie richt zich op het leven bij de Amerikaanse marine. Fox ziet ook wat in Gang Related, waarin een bendelid infiltreert bij de politie van San Francisco. Chris Morgan schrijft de pilot en is ook uitvoerend producent.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.