Credits: Tony Rivetti / ABC FamilyCredits: Tony Rivetti / ABC Family

Mystery Girls: pilot

door • 30/06/2014 • RecensiesReacties (0)326

Cast Tori Spelling, Jennie Garth en Miguel Pinzon
Genre Komedie
Speelduur 22 minuten
Première 25 juni 2014
Zender ABC Family (Amerika)

Plot Holly (Tori Spelling) en Charlie (Jennie Garth) waren ooit de sterren in de populaire detectiveserie Mystery Girls, maar hebben sindsdien niets groots meer gepresteerd. De twee vriendinnen en ex-collega’s komen door een echt mysterie weer bij elkaar en besluiten, vergezeld door hun assistent en superfan Nick (Miguel Pinzon), om een eigen detectivebureau te starten.

Opvallend Dit is niet de eerste keer dat Tori Spelling en Jennie Garth samenwerken. In de jaren negentig maakten zij allebei deel uit van de cast van de populaire televisieserie Beverly Hills 90210. Daar verliep de samenwerking niet altijd even geweldig, maar tegenwoordig kunnen de dames weer prima samen door één deur.

Waarom wel? Op zich is Mystery Girls niet vervelend om naar te kijken. De scènes en de dialogen zijn vlot, het tempo in de serie is prettig en de eerste aflevering kijkt lekker weg. Ongeveer de helft van de grappen is wel leuk en heel af en toe verscheen er een glimlach om onze mond. De cast is prima, waar vooral Jennie Garth als Charlie erg leuk is om naar te kijken. De verhaallijn is vermakelijk en prima voor een komedie van dit formaat.

Waarom niet? Hoewel Mystery Girls wel vermakelijk is, is de serie ook erg flauw. De grappen zijn leuk, maar vaak liggen er te dik bovenop. De personages zijn overdreven, terwijl de casting niet per se slecht is. Waar Jennie Garth meer een personage neerzet, is Tori Spelling voornamelijk haar hyperactieve zelf. Miguel Pinzon heeft als Nick iets charmants, maar is in de pilot vooral nog erg irritant. Dat ligt niet aan de acteur, maar aan zijn overdreven getypeerde karakter. De gebeurtenissen in Mystery Girls zijn erg makkelijk en niet altijd even inventief, op zich niet erg voor een komedie als deze, maar de geloofwaardigheid laat wel wat te wensen over.

Blijven kijken? Mystery Girls krijgt tot na aflevering twee even het voordeel van de twijfel. Hoewel er nog een heleboel verbeterd kan worden, is het wel een leuke serie om even snel tussendoor te kijken als er niets op televisie is.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.