Credits: Pief Weyman / VARACredits: Pief Weyman / VARA

Pierre Bokma hoofdrol in De Prooi

door • 20/03/2013 • NieuwsReactie (1)400

Deze week gaan de opnamen van start voor de driedelige televisieserie De Prooi, over bankier Rijkman Groenink en de val van ABN AMRO. De hoofdrol zal vertolkt worden door Pierre Bokma.

De Prooi is een klassieke tragedie en een financiële thriller, geschreven door Frank Ketelaar (Overspel) en geregisseerd door Theu Boermans (De Uitverkorene). De serie is gebaseerd op de bestseller van Jeroen Smit en vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van Rijkman Groenink, die in 2000 aantreedt als opvolger van bestuursvoorzitter Jan Kalff. Met zijn rücksichtsloze, ambitieuze koers om de bank in de top vijf van grootste internationale banken te krijgen, blijkt hij al snel met vuur te spelen. Grote overnames kosten de bank meer geld en leveren minder op dan gecalculeerd. De waarde van de bank daalt enorm. In die tijd ontspint zich een reeks dramatische gebeurtenissen, waarbij Rijkman Groenink alles op alles moet zetten om de verkoop en opsplitsing van ABN AMRO te voorkomen.

Als invalshoek is het perspectief van Rijkman Groenink gekozen. In de serie is te zien hoe blinde ambitie zijn achilleshiel vormt. Vooral zijn gebrek aan empathisch vermogen wordt hem (en de bank) bijna fataal. Naast Pierre Bokma zijn er rollen weggelegd voor Victor Löw als Nout Wellink, directeur van De Nederlandse Bank en Anniek Pheifer, als Groeninks persoonlijk assistente.

Gerelateerde berichten

One Response to Pierre Bokma hoofdrol in De Prooi

  1. Giannis Giannakouris zegt:

    Echt leuk de opnames in den haag.:>))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.