Credits: SBSCredits: SBS

Person of Interest: seizoen 2

door • 09/07/2014 • RecensiesReacties (0)671

Cast Jim Caviezel, Michael Emerson, Tajari P. Henson en Kevin Chapman
Genre Thriller/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards Geen

Plot John Reese (Caviezel) is een voormalig Special Forces-soldaat die miljardair Harold Finch (Emerson) helpt om moorden te voorkomen. Finch heeft voor de overheid een systeem genaamd The Machine ontwikkeld waarmee ze alle camera’s, telefoontjes en dergelijke kunnen traceren om terroristische aanvallen te voorkomen. Dit systeem geeft echter ook sofinummers door van mensen die betrokken zullen zijn bij delicten. Terwijl ze zoveel mogelijk mensen proberen te redden, worden ze ook steeds vaker dwars gezeten door andere partijen en begint The Machine steeds meer vijanden te krijgen

Memorable quote Harold Finch: “You are being watched.”

Opvallend De bedenker van de serie is Jonathan Nolan. Hij is vooral bekend als de broer van de succesvolle regisseur Chris Nolan, met wie hij ook meerdere films schreef. Dit seizoen heeft hij in aflevering zestien zelf voor het eerst geprobeerd om te regisseren. En met succes, want die aflevering was één van de sterkste.

Hoe zit het in elkaar? Net als in het eerste seizoen gaan de meeste afleveringen overéén zaak die Reese moet afhandelen. En ook nu krijgt hij weer veel hulp van de twee rechercheurs Carter en Fusco. In de meeste afleveringen kom je ook steeds meer te weten over het ontstaan van The Machine en beginnen ze steeds meer vijanden te krijgen. Ook het verleden van Reese begint een steeds grotere rol te spelen, terwijl Carter en Fusco op het bureau ook de nodige tegenslagen te verduren krijgen.

Waarom wel? Elke aflevering is anders en het begint ook steeds spannender te worden. De zaken op zich zijn vaak al interessant en dat dan in combinatie met de strijd tegen de toenemende vijanden houdt elke aflevering op hoog niveau.

Waarom niet? Als je niet van te ingewikkelde verhaallijnen houdt, is het misschien niet handig om aan Person of Interest te beginnen. Door de vele flashbacks wordt het soms lastig bij te houden en ook het toenemende aantal vijanden begint soms verwarrend te worden.

Blijven kijken? Je kan niet anders dan verder kijken. Seizoen één was al erg goed maar dit seizoen is nog veel beter en spannender. Seizoen drie wordt waarschijnlijk nog beter en heeft nog enkele verhaallijnen open staan. De cliffhanger van dit seizoen doet al vermoeden dat Reese en Finch het druk gaan krijgen.

Het tweede seizoen van Person of Interest is vanaf 9 juli 2014 beschikbaar op DVD en word uitgegeven door Warner Home Entertainment.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.