personofinterest

Person of Interest: seizoen 1

door • 28/01/2013 • RecensiesReacties (0)390

Cast Jim Caviezel, Michael Emerson, Taraji P. Henson en Kevin Chapman
Genre Thriller/drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 23
Zender CBS (Amerika) Veronica (Nederland)
Awards People’s Choice Award voor Beste Nieuwe Dramaserie.

Plot 
John Reese (Jim Caviezel) is een voormalig Special Forces soldaat die benaderd wordt door de miljardair Harold Finch (Michael Emerson) om hem te helpen. Finch heeft voor de overheid een systeem ontwikkeld waarmee ze alle camera’s, telefoontjes en dergelijke kunnen traceren om terroristische aanvallen te voorkomen. Dit systeem geeft echter ook sofinummers door van mensen die betrokken zullen zijn bij delicten. Het is aan Reese om erachter te komen of deze persoon de dader of het slachtoffer wordt en om het te voorkomen, hier gebruikt hij zijn uitstekende gevechtstechnieken en de onbeperkte technische middelen van Finch voor.

Memorable quote Harold Finch: “You are being watched.”

Opvallend De serie is bedacht door Jonathan Nolan. Hij is vooral bekend als broer van Christopher Nolan, de regisseur van o.a. The Prestige en Memento. Jonathan schrijft vaak mee met zijn broer met als meest succesvolle uitkomst The Dark Knight trilogie. Samen met succes producent J.J. Abrams (de grote man achter Lost) heeft hij de serie op touw gezet.

Hoe zit het in elkaar? De meeste afleveringen gaan over één zaak die Reese moet afhandelen. In de loop van het seizoen krijgt hij hulp van de twee rechercheurs Carter (Henson) en Fusco (Chapman). Je komt steeds meer te weten over het verleden van Finch en Reese en er beginnen ook steeds meer verhaallijnen door te lopen naar volgende afleveringen.

Waarom wel? Het is geen standaard actieserie. De verhalen zijn goed en het wordt door de flashbacks naar het verleden van Reese en Finch steeds ingewikkelder. Het wordt ook steeds spannender naar mate er meer partijen achter Reese aan gaan zitten.

Waarom niet? Je kan het vaste patroon een beetje zat worden, omdat er in dit seizoen veel afleveringen zijn die om losse zaken gaan. Hierdoor lijkt het wat eentonig.

Blijven kijken? Absoluut! Person of Interest is ontzettend spannend en de serie heeft ook een geweldige cliffhanger. In Amerika zijn ze nu ongeveer halverwege het tweede seizoen en het is nu al vijf keer zo spannend als het eerste seizoen. In dat nieuwe seizoen gaat het ook meer om Reese en Finch dan om de zaken die zij proberen op te lossen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.