Credits: Leendert Jansen / KROCredits: Leendert Jansen / KRO

Penoza: seizoen 3

door • 08/07/2014 • RecensiesReacties (0)1009

Cast  Monic Hendrickx, Niels Gomperts, Sigrid ten Napel, Stijn Taverne, Eric Corton, Joost Koning, Loek Peters, Gijs Naber, Medina Schuurman en Hajo Bruins
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Nederland 3 (KRO)
Awards Televizier-voorverkiezing Beste Dramaserie

Plot 
Carmen (Monic Hendrickx) heeft zich sinds de dood van haar man heftig in de nesten gewerkt binnen de drugswereld. Ze brengt er niet meer alleen zichzelf, maar ook haar gezin mee in gevaar en haar relatie met John (Eric Corton) begint op de klippen te lopen. Om er nu definitief uit te stappen realiseert ze een bouwproject om haar geld te witwassen, maar met een stel Mexicanen als investeerders komt Carmen opnieuw in de problemen en moet ze letterlijk over lijken gaan.

Memorable quote Carmen: “Ik ben hier de baas en je luistert naar mij.”

Opvallend Tijdens het eerste seizoen bracht één van de scenarioschrijvers van de serie een boek uit met de naam Penoza dat gebaseerd is op de misdaadserie. Op de cover van het boek is Monic Hendrickx als Carmen afgebeeld.

Hoe zit het in elkaar? Nu Carmen diep in de problemen zit door geldeisers gaat dit zich in haar hele leefomgeving vertalen tot irritaties. Ze heeft het beste met haar familie voor, maar door de misdaad waarin ze zich bevindt is daar niet veel van te zien. Iedere actie en ieder telefoontje is belangrijker dan de rest in haar omgeving en daardoor lijkt ze blind voor andere belangrijke zaken. De mensen die van haar houden nemen haar dit niet in dank af.

Waarom wel? Nederland kent weinig misdaadseries van dit kaliber. Ook in dit seizoen wordt weer steengoed geacteerd en het verhaal blijft je in spanning houden. De kwaliteit is hoog voor Hollandse bodem en daarom is Penoza zeker het kijken waard. Het feit dat de serie ook al aan andere landen is verkocht, zegt voor ons genoeg.

Waarom niet? Met drie seizoenen begin je langzaam een beetje Carmen-moe te worden. Waarom maakt ze telkens beslissingen die ervoor zorgen dat ze nog dieper in de problemen komt, maar komt ze er toch iedere keer weer levend onderuit? De eeuwige beschermengel op Carmens schouder mag wat ons betreft verdwijnen.

Blijven kijken? We zijn benieuwd of er een onverwachte wending zal plaatsvinden in seizoen vier, dat er waarschijnlijk in 2015 aankomt. Het einde van het laatste seizoen laat ons namelijk nogal met vraagtekens achter.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.