Credits: Leendert Jansen / KROCredits: Leendert Jansen / KRO

Penoza: seizoen 1

door • 14/03/2013 • RecensiesReacties (0)824

Cast Monic Hendrickx, Thomas Acda, Niels Gomperts, Stijn Taverne, Fedja van Huêt, Maartje Remmers, Johnny de Mol, Medina Schuurman, Peggy Jane de Schepper en Hajo Bruins
Genre Drama
Speelduur 45 minuten
Aantal afleveringen 8
Zender Nederland 3 (KRO)

Plot De man van Carmen (Monic Hendrickx) is een berucht drugsbaron. Voor de ogen van hun jongste zoon wordt hij geliquideerd. Carmen krijgt last van schuldeisers en bedreigingen en ze werkt zich langzamerhand naar de top van de misdaad. Al snel ziet Carmen geen verschil meer tussen goed en kwaad en weet ze niet meer wie ze moet vertrouwen.

Memorable quote Berry heeft Nathalie ontvoerd. Nathalie heeft tampons nodig, want ze is ongesteld. Barry: “Kan je niet gewoon iets met wc-papier knutselen.”

Opvallend In Amerika is er een remake van de serie Penoza gemaakt, genaamd Red Widow. De meningen over de serie zijn daar echter gemengd en de kijkcijfers vallen tegen. Er is inmiddels ook een Poolse remake van de serie gemaakt, genaamd KREW Z KRWI. Juist..

Hoe zit het in elkaar? Wie kan je vertrouwen en wie niet? In de misdaad gaat niet alles over rozen en dat komt Carmen te weten ook. Ze belandt van de ene spannende scène in de andere spannende scène en eigenlijk kan je nooit met een rustig gevoel naar de serie kijken. Carmen heeft moeite met het uit elkaar houden van goed en kwaad. Dit gaat niet alleen ten koste van haar, ook haar kinderen brengt ze in gevaar.

Waarom wel? Penoza is een hele goede en spannende serie. Het acteerwerk van de cast is goed, waardoor je meteen tijdens de pilot al het verhaal in wordt gesleurd. Met geschrokken blikken en bonzende harten keken wij naar de serie in de hoop dat het allemaal goed af zou lopen. Een Nederlandse uitblinker wat ons betreft.

Waarom niet? Om niet te veel te missen, moet je de serie intensief volgen. Als je vijf minuten niet oplet, heb je kans dat je het verhaal niet meer volgt. Je moet dus wel wat concentratie hebben voor deze serie. Ook moet je enigszins van misdaad houden, anders is deze serie niets voor jou.

Blijven kijken? Ja zeker! Gelukkig is er al een tweede seizoen en ook seizoen drie is in de maak. Dat hectische leventje van Carmen willen wij nog wel een tijdje volgen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.