Credits: Colleen Hayes / NBCCredits: Colleen Hayes / NBC

Parenthood: seizoen 6

door • 06/02/2015 • RecensiesReacties (0)790

Cast Lauren Graham, Peter Krause, Dax Shepard, Erika Christensen, Craig T. Nelson, Bonnie Bedelia, Sam Jaeger, Monica Potter, Mae Whitman, Miles Heizer en Ray Romano
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 13
Zender NBC  (Amerika)

Plot De Bravermans staan weer voor nieuwe uitdagingen. Amber (Mae Whitman) is ongepland zwanger, Adam (Peter Krause) en Kristina (Monica Potter) openen een school, Joel (Sam Jaeger) probeert Julia (Erika Christensen) terug te krijgen en financieel gaat het niet goed met The Luncheonette. Maar iedereen krijgt het nog zwaarder als blijkt dat patriarch Zeek (Craig T. Nelson) een hartaandoening heeft.

Opvallend NBC gaf Parenthood gelukkig de kans om een echt finaleseizoen te creëren, maar hiervoor moest er wel in het budget gehakt worden. Het voorgaande vijfde seizoen bestond nog uit 22 afleveringen en deze reeks maar uit dertien. Ook is voor het eerst geen enkel castlid in alle afleveringen van het seizoen te zien, dat was gewoonweg te duur.

Hoe zit het in elkaar? Omdat de Braverman-familie zo ontzettend groot is, betekent dat automatisch ook dat er een hoop verhaallijnen kriskras door elkaar lopen in Parenthood. Meer dan in de andere seizoenen staat er nu echter één verhaal centraal waar alle personages mee te maken hebben, want het gaat om de gezondheid van patriarch Zeek. Daardoor zien we ook dat hij en natuurlijk zijn vrouw Camilla overduidelijk degenen zijn die de hele familie bij elkaar houden.

Waarom wel? De wekelijke promo’s maken het al duidelijk: dit is het afscheidsseizoen. Wie al zo lang met de Bravermans meeleeft, wil de laatste afleveringen echt niet missen. Ook dit seizoen zijn er weer genoeg huilmomenten, iets waar de dramaserie om bekend is te komen staan, en wij vinden dat stiekem best wel fijn. Jason Katims bewees met Friday Night Lights al dat hij weet hoe hij een serie moet afsluiten en doet dat ook deze keer. Zo komen er oude bekenden terug (Jason Ritter!), die we zeker nog wilden zien. Maar ook gebruikt hij herkenbare elementen, zoals de foto’s die we jarenlang in de openingcredits zagen, op een originele manier. Daarnaast worden de verhaallijnen van alle personages mooi afgesloten. We hoeven ons na het kijken van de seriesfinale niet af te vragen hoe het verder met ze gaat. Het was verder ook slim om Zeeks gezondheid als rode draad te gebruiken dit seizoen, want daardoor voelt de familie nog net iets hechter en bovendien levert het prachtige scènes met sterk acteerwerk op. Zoals wanneer Zeek samen met Camilla een beslissing moet nemen over zijn operatie of wanneer Sarah hem vertelt dat ze gaat trouwen. Ja, er zit weer genoeg moois in.

Waarom niet? Dat dit seizoen minder afleveringen dan normaal heeft, vinden we al niet leuk, maar dat alle castleden daarin ook nog eens minder te zien zijn, daar worden we al helemaal niet blij van. Omdat Parenthood zo’n grote en dus dure cast heeft, moest er in het slotseizoen bezuinigd worden. Zo zijn er een aantal afleveringen waarin maar een paar vaste castleden te zien zijn, en niet de hele familie. Dat is soms best wel eens raar, zoals wanneer Zeek off screen naar Camille roept, die zogenaamd boven is, maar duidelijk helemaal niet in de hele aflevering voorkomt. Maar nog vaker is het echt vervelend, omdat we ineens met de irritante verhaallijn van Hank, zijn ex-vrouw en dochter opgescheept zitten, zonder dat Sarah in de buurt is.

Blijven kijken? Dat zit er helaas niet in. Dit was het allerlaatste seizoen van Parenthood en dus moeten we maar op zoek naar een nieuwe televisiefamilie om van te gaan houden. Al kunnen de Bravermans natuurlijk nooit helemaal vervangen worden.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.