Credits: NBCCredits: NBC

Parenthood: seizoen 5

door • 30/04/2014 • RecensiesReacties (0)311

Cast Lauren Graham, Peter Krause, Dax Shepard, Erika Christensen, Monica Potter, Sam Jaeger, Joy Bryant, Bonnie Bedelia, Craig T. Nelson, Mae Whitman, Miles Heizer en Ray Romano
Genre Drama
Speelduur 42 minuten
Aantal afleveringen 22
Zender NBC (Amerika)
Awards Geen

Plot Na een zwaar jaar krijgt Kristina (Monica Potter) nu eindelijk te horen of ze de strijd van kanker gewonnen heeft. Ondertussen is er de in de rest van de familie ook genoeg gaande. Zeek (Craig T. Nelson) probeert er alles aan te doen om Camille (Bonnie Bedelia) gelukkig te maken, wat niet meer zo makkelijk is. Crosby (Dax Shepard) en Yasmin (Joy Bryant) worstelen met het nieuwe ouderschap, terwijl Sarah (Lauren Graham) moeite heeft met de keuzes van haar dochter Amber (Mae Whitman) en Julia’s (Erika Christensen) huwelijk barsten begint te vertonen.

Memorabele quote Crosby: “You gotta think about this like a forced family bonding exercise and then it starts to sound like real fun.”

Opvallend Parenthood-maker Jason Katims is ook de bedenker van Friday Night Lights en hij vond het tijd voor een cross-over tussen de twee series. Hij bedacht daarvoor speciaal de webserie Friday Night at the Luncheonette, waarin Landry langskomt in de studio terwijl Amber daar op haar neefje Max past.

Hoe zit het in elkaar? De Braverman-stamboom is er een met nogal veel takken en dat geldt ook voor het aantal verhaallijnen in de serie. Toch is er dit seizoen meer dan ooit een rode draad en die komt van de oudsten van de familie: Zeek en Camille. Alles begint en eindigt steeds bij hun. Vaak letterlijk, want hun huis is erg belangrijk dit seizoen.

Waarom wel? Vorig seizoen merkten we het al een beetje, maar de kinderen spelen een steeds grotere rol in Parenthood. Het fijne is dat ze nu echt hun eigen interessante en ontroerende verhalen krijgen, zoals Max’ vriendschap met Hank, Victors contact met zijn opa of Drews nogal ingewikkelde liefdesleven. Maar het sterkste van alles is nog wat Amber doormaak met Ryan. Was Monica Potter als Kristina in seizoen vier de tranentrekker, nu zijn alle nodige zakdoekjes volledig de schuld van Mae Whitman. Al moeten we toegeven dat Erika Christensen als Julia er ook wat van kan. Nu we er zo over nadenken, door de seizoenen heen zijn de personages zo goed ontwikkeld, dat er eigenlijk geen zwakke schakels meer zijn.

Waarom niet? Hartstikke leuk dat er zoveel verhaallijnen zijn en dat de kinderen beter materiaal krijgen, maar daardoor raakten er dit seizoen wel voor het eerst wat andere verhalen ondergesneeuwd. Zoals de terugkeer van personages Haddie en Mark. Ze kregen allebei zo weinig scènes dat het een beetje afgeraffeld voelde. Het kon niet eens in de buurt komen van de mooie reünies waar wij op hoopten. De (terugkerende) gastrollen zijn meestal heel goed, maar het hadden er wel iets minder kunnen zijn, zodat er meer van te zien was.

Blijven kijken? De Bravermans zijn de familie die wij stiekem hadden willen hebben. Ze worden elk seizoen zelfs ietsje leuker, dus als er nieuwe afleveringen komen, schuiven wij zeker weer bij ze aan.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.