Credits: NBCCredits: NBC

Parenthood: seizoen 4

door • 23/01/2013 • RecensiesReacties (0)338

Cast Lauren Graham, Peter Krause, Dax Shepard, Erika Christensen, Monica Potter, Sam Jaeger, Joy Bryant, Jason Ritter, Bonnie Bedelia, Craig T. Nelson en Mae Whitman
Genre Drama
Speelduur 43 minuten
Aantal afleveringen 15
Zender NBC (Amerika)
Awards Image Award nominatie voor Beste Bijrol in een Dramaserie (Joy Bryant)

Plot De Bravermans hebben elkaar meer dan ooit nodig. Haddie (Sarah Ramos)  vertrekt om te studeren en laat haar ouders op een moeilijk moment achter. Julia (Erika Christensen) probeert tijdens het adoptieproces een band op te bouwen met Victor (Xolo Mariduena). Crosby (Dax Shepard) en Jasmine (Joy Bryant) vinden hun weg als pasgetrouwd koppel. Sarah (Lauren Graham) vindt een nieuwe baan die ze moet combineren met zowel haar relatie met Mark (Jason Ritter) als de zorg voor Drew (Miles Heizer).

Memorabele quote Mark: “I just came here to tell you that I’m still in love with Sarah and I’m going to be the classy guy that you never were and tell you to your face that I’m planning on taking her back.”

Opvallend In 1989 was Parenthood op het witte doek te zien. Een jaar later maakte NBC van de film een serie. Toen was het een sitcom met onder andere Leonardo DiCaprio. De familie die we nu kennen als de Bravermans waren toen de Buckmans. De serie was een mislukte aanpassing van de film en verdween na één seizoen van televisie. Sinds 2010 probeert NBC het weer met Parenthood als dramaserie, dit keer met meer succes.

Hoe zit het in elkaar? Er zijn weinig series met zo’n grote cast als Parenthood. De vijftien hoofdpersonages zijn nog altijd te zien, maar ook de bijrollen zijn steeds belangrijker. Jason Ritter is dit seizoen haast een vaste acteur en ook zien we behoorlijk veel van Ray Romano. Ook is Tina Lifford als Jasmines moeder Renee veel aanwezig en speelt Skyler Days Amy een grote rol.

Waarom wel? Dit seizoen heeft de sterkste verhaallijnen tot nu toe. Vooral Kristina’s borstkanker en de adoptie van Victor door Julia en Joel zorgen voor emotionele momenten met de seizoensfinale als hoogtepunt. Eigenlijk lopen alle verhaallijnen het hele seizoen door waardoor er een goede opbouw ontstaat. Door het goed geschreven script zijn er  ook een paar memorabele acteermomenten. Vooral Jason Ritters monologen doen het goed bij ons. Verder spelen de kinderen voor het eerst geen vervelend grote rol. Alle eindeloze ouder en kind scènes kennen we nu wel, dus gelukkig is er ruimte voor meer.

Waarom niet? Parenthood was altijd anders dan de andere familiedramaseries. Het draaide bij de Bravermans meer om familie dan om drama. Natuurlijk is er ook dit seizoen nog genoeg te lachen, maar de serie gaat steeds sterker op een echte dramaserie lijken. Ruzies, huilbuien en scènes waarin de broers en zussen hun hart uitstorten bij elkaar zijn niet meer weg te denken. Daar zit niet iedereen op te wachten. De seizoensfinale is zelfs een tranentrekker.

Blijven kijken? Ja! Dit was het beste seizoen tot nu toe, dus wij hopen op meer. Helaas is er nog niks bekend over een vijfde seizoen, maar wij gaan er vanuit dat NBC gewoon doorgaat met Parenthood.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.