Credits: VARACredits: VARA

Overspel: seizoen 2

door • 29/12/2013 • RecensiesReacties (0)924

Cast Sylvia Hoeks, Ramsey Nasr, Fedja van Huêt, Rifka Lodeizen, Kees Prins, Jeffrey Hamilton, Sigrid ten Napel, Guido Pollemans en Sophie van Winden
Genre Drama/thriller
Speelduur 48 minuten
Aantal afleveringen 10
Zender Nederland 1
Awards Nominatie Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama (Fedja van Huêt)

Plot Elsie (Rifka Lodeizen) zit haar tijd uit in de gevangenis, maar het gaat steeds slechter met haar. Ondertussen maken Willem (Fedja van Huêt) en Iris (Sylvia Hoeks) plannen om een weekend naar Parijs te gaan, maar op de dag van vertrek wacht Iris tevergeefs op het station. Willem komt niet. Hij lijkt een briefje achtergelaten te hebben, waarin hij zegt alles op een rijtje te moeten zetten. Toch gelooft Iris niet dat hij zomaar weg is gegaan. En heel toevallig komt de dag steeds dichterbij dat Willem tegen Huub Couwenberg (Kees Prins) zou getuigen in een zaak tegen wethouder Royackers.

Memorable quote Iris tegen Willem: “Als we dan samen een ander huis hebben, nemen we een extra kamer. En in die kamer, stop je alles wat je me nooit vertelt.”

Opvallend Willem speelt één van de belangrijkste rollen in Overspel, maar hij is in seizoen twee eigenlijk maar weinig te zien. Toch werd hij genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste Acteur in een Televisiedrama.

Hoe zit het in elkaar? Muziek lijkt in dit seizoen een grotere rol te spelen dan in seizoen één. Huub Couwenberg speelt de ene na de andere klassieker af op zijn platenspeler, en de liedjes verbinden vervolgens de verschillende scènes in elke aflevering.

Waarom wel? Dit tweede seizoen is net als het eerste goed in elkaar gezet en alles klopt, zowel het beeld als de dialogen en de muziekkeuze. De verhaallijnen wisselen elkaar goed af en zijn geloofwaardig. Verder wordt het hele seizoen opgebouwd naar een climax, waarvan je als kijker al weet dat die er komt, je weet alleen nog niet hoe. Dat maakt het spannend.

Waarom niet? De eerste paar afleveringen beloven heel wat, maar halverwege het seizoen vlakt het af en wordt het minder. Ook zijn er nieuwe castleden bij die zich als rechercheurs bezighouden met de verdwijning van Willem, maar de vele scènes op het politiebureau laten het soms iets teveel lijken op een politieserie.

Blijven kijken? Ja. Hoewel het halverwege het seizoen iets minder is, wordt het hierna veel beter en de laatste aflevering maakt een mooi rond verhaal van het seizoen. We zijn benieuwd wat het derde seizoen gaat brengen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.